Безробітніх закарпатців закликають зайнятися сільським господарством

9
0

Розвиток сільських територій, сприяння зайнятості сільського населення, створення робочих місць на селі, реалізація підриємницьких ініціатив є пріоритетним напрямком роботи служби зайнятості.

 

Ніхто , крім нас самих не змінить ситуацію на селі на краще. Саме земля є нашим великим даром та безцінним ресурсом і тому підприємництво в сільській місцевості має великі перспективи в напрямку самозайнятості,  створенні робочого місця для себе.

Для задоволення потреби в кадрах у сфері надання послуг на селі, розвитку ініціативи на орієнтуванні безробітних громадян на самостійну зайнятість Іршавським центром зайнятості організується професійне навчання безробітних за професіями, які дозволяють відкрити власну справу – продавець продовольчих товарів, перукар, кравець, кухар, кондитер, електрогазозварник та іншими професіями.

Організовуються та проводяться профінформаційні заходи, семінари. На семінарах «Як розпочати власний бізнес», «Від бізнес-ідеї до власної справи», «Служба зайнятості - працівникам села», «Ефективне ведення сільського господарства», «Семінар з питань організації зеленого туризму» безробітні навчаються приймати рішення , оцінювати свої індивідуальні можливості у веденні бізнесу, а також «за «і «проти» підприємницької діяльності.

Безробітним , які вирішили відкрити власну справу, виплачується допомога по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.  Протягом 2011 року за  сприянням Іршавського РЦЗ  14 безробітних відкрили власну справу з числа сільського населення. Основними напрямками підприємницької діяльності  на селі  є , фермерство, торгівля продовольчими товарами, надання перукарських послуг, ремонту взуття,  транспортні послуги та інші види діяльності

Яскравим прикладом підприємництво на селі став Чоповдя Сергій Васильович, який відкрив власну справу за напрямком бджільництво та продаж продуктів бджільництва.   За рік ведення бізнесу він має більше 200 вуликів, які дають непоганий прибуток, а токож планує в майбутньому створити робочі місця. Таких прикладів підприємництва на селі є багато, але все залежить від людини, її індивідуальних можливостей, фінансової допомоги. Тож успіхів вам у започаткуванні власної справи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також