Бібліотека УжНУ у 5-ці кращих

14
2

Сьогодні ми поспілкувалися із директором наукової бібліотеки Ужгородського національного університету Наталією Іванівною ГУНЬКО. Керівник розповіла нам, що очікує на тих студентів, які розпочнуть своє навчання цього року у нашій альма-матер.

 

Загальний фонд бібліотеки наразі становить 1 млн. 500 тис. примірників документів. З них навчальна література - 34%, наукова – 55,6% та літературно-художня – 10,4% від усієї кількості. У 2007 р. було створено локальну мережу та електронний каталог, завдяки якому пошук необхідної книги значно спрощується: система сама відшукає потрібний примірник за вказаним параметром - автором/назвою/УДК/ББК.
 
До послуг читачів – читальні зали бібліотеки, в яких затишно, тепло і світло. В головному корпусі університету (вул. Університетська, 14) відкрито універсальну читальну залу на 120 посадкових місць. Вона забезпечує літературою з різних галузей знань. Крім того, можна скористатися безкоштовним Інтернетом.
 
Читальна зала економічного та юридичного факультетів (пл. Народна, 2) укомплектовано літературою для цих факультетів. Читальна зала іноземної літератури (вул. Висока, 2) обслуговує усі факультети, де вивчають іноземні мови. Книгозбірня періодичних видань (вул. Університетська, 14) обслуговує всіх, хто навчається і працює в цьому корпусі. Також є читальні зали при гуртожитках №1, №4 і  №5.
 
Цьогорічного напливу вступників працівники бібліотеки вже готові – усі студенти будуть у достатній кількості забезпечені необхідною літературою. Щороку до фонду бібліотеки надходить понад 12 000 вітчизняних та іноземних документів, а також понад 250 назв періодичних видань – це дозволяє говорити про дуже високий рівень закладу. «Бібліотека Ужгородського національного університету входить до п’ятірки найбільших книгозбірень Західного регіону. Тут зберігається чимало цінних і рідкісних видань», - розповідає Наталія Іванівна.
 
Бібліотека нашого вишу веде книгообмін із 35 найбільшими вузівськими бібліотеками України (з Києва, Харкова, Одеси, Сум тощо). Нині заклад має 9 абонементів обслуговування читачів. Особливо цікавим є міжбібліотечний абонемент – це означає, що в разі відсутності книги у фонді нашої книгозбірні видання замовлять в іншому виші. Відтак наші студенти у будь-якому випадку отримають необхідні праці.
 
Повнішу інформацію стосовно історії створення та розвитку бібліотеки, а також відомості про її структуру з описом роботи відділів ви зможете знайти на сайті наукової бібліотеки УжНУ за адресою: libuzhnu.brinkster.net.

Коментарі

*
***

Пані так і незнають , що роблять? А наробилося хто-зна що!Винні кадри, які прийшли з 2002 року,повне не знання справи! Пане,ВУЙКО, не називайте, будь ласка. єзуїтський колегіум резиденцією.Втрачено найбільше освітянське надбання Закарпаття- плачевні, трагічні події цих років -ШКОДА! ПЛАЧМО!СУМНО І НЕПОПРАВИМО!

В
Вуйко

Нашто пані бреше? Наднях в.о.ректора казав в газетах, що майже всі книжки лишилися в резиденції і гниють у сирих приміщеннях. А читальні зали без книжок - то не бібліотека.

Читайте також