Черги, сміття та відсутність туалетів: Українці скаржаться на погані умови перетину кордону з ЄС

10
5

Громадська організація "Європа без бар’єрів" нещодавно провела незалежне моніторингове дослідження в якому виявила ряд недоліків у пунктах пропуску, які межують з Європою, в тому числі і тих, які є на Закарпатті.

У висновках дослідники вказали на те, що пункти пропуску мають погану застарілу інфраструктуру і недостатню пропускну спроможність, а це нерідко призводить до зловживань службовим становищем прикордонників та митників.

Було проведено опитування на 20-ти автомобільних і пішохідних пунктах пропуску між Україною, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, а також Білоруссю. Люди скаржаться на на відсутність окремих смуг для пішоходів та автобусів, розбиті дороги, погане освітлення, непридатні для нормальної експлуатації будівлі МАПП і завали сміття.

Разом з тим застарілі комп'ютери часто зависають, що паралізує весь КПП, пише Deutsche Welle.

Окрім поганих умов чи не кожна опитана людина скаржиться на довгі виснажливі черги. Найдовші черги, у яких можна простояти від двох до п’яти годин, зафіксовані на кордоні з Польщею. У Словаччину українські респонденти в'їжджали в середньому за 3,5 години, в Угорщину - за 2 години, у Румунію - за 1 годину.

Дослідження показує, що терміновий ремонт потребують

Що стосується хабарів, наприклад, на кордоні зі Словаччиною українські прикордонники, за словами опитуваних, просять "на каву" по 100 гривень чи 5 євро, а митники вимагають 10 євро за пришвидшений огляд авто. Проте, попри ці факти, на думку частини опитаних, кількість випадків корупції на українському кордоні загалом зменшилася у порівнянні з минулими роками.

Дивіться також: Ще одна спроба: На реконструкцію ККП "Лужанка" та "Ужгород" виділили 174 мільйони

Коментарі

Г
голопуцька

У рейтингу особистого багатства населення Україна зайняла 123-тє місце зі 140 країн. Лідером рейтингу стала Швейцарія з понад 530 тис. дол. на одну дорослу людину, далі йдуть Австралія з 411 тис. дол. і США з майже 404 тис. дол. У десятку також входять Бельгія, Норвегія, Нова Зеландія, Канада, Данія, Сінгапур, Франція. Найближчі сусіди України попереду — Непал (2054 дол.), Камерун (2282 дол.), Кенія (2306 дол.) Бангладеш (2 332 дол), Лесото (2640 дол.). Позаду в списку — Білорусь (+1563 дол.), Таджикистан (1364 дол.), Замбія (+1197 дол.), Сирія (1190 дол.), Малі (1094 дол.).

ДШ
Дядя Шофер)))

Ітак Малий Березний))Туалети є)Сміття нема чи може дуже мало,наші норм швидко все роблять,але словаки.....то вообще ужас,оо такі ліниві цигани що капец)) Ну а за то за скільки годин проходили кордон Українські Респонденти то питання до пересічників,саме через них такі черги,тому що коритам потрібно пересічку робити) і не потрібно тут писати що -бла бла бла укр номера,таврія,запорожець і тд)))

Б
Бррр

Но сральники ужасны!!! И именно СРАЛЬНИКИ!

Б
Бррр

Туфта это все с "чаевыми", не кто нечего не просит и не требует. Наши работают быстро, главное чтобы комп их не вис (а это проблема), на осмотр машины уходит от пол минуты до минуты (это про Чоп). На лужанка есть проблема , могут за спасибо пускать по встречке. Но осмотр машины что туда что обратно, очень быстрые.

ВВ
вікно в Європу

у файної газдині оболок має бути чистим

Читайте також