Червоний Хрест Угорщини привіз на Закарпаття 120 тисяч масок

12
0

та ліки на суму в 25 тисяч доларів

У середу, 4 листопада, в Закарпатську область надійшла гуманітарна допомога від Угорського Червоного Хреста. Її було передано, зокрема, обласній інфекційній лікарні, а також розвезено по районах області. Допомогу особисто супроводжував і вручив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач.

120 тисяч одноразових масок, деякі ліки (виробництва фірми "Гедеон Ріхтер") на загальну суму 25 тисяч доларів США – це лише перший транш.

– Ми минулої суботи звернулися до Угорського Червоного Хреста, повідомили про ситуацію в Україні. Вони швидко відреагували. Крім того, українські організації, що є в Угорщині, також активно долучилися до цієї справи, – уточнив Дмитро Ткач.

– Вже ближчими днями доставлять нові вантажі з масками та іншими медичними і дезинфікуючими засобами, ліками, – додав Губерт Роланд, представник Угорського Червоного Хреста.

Допомога від угорських червонохрестівців – не єдина, яку надасть сусідня країна. Угорський уряд прийняв рішення надати Україні гуманітарної допомоги на загальну суму близько півмільйона доларів. Крім медзасобів, противірусних препаратів, антибіотиків тощо, планують завезти 20 тисяч доз вакцини проти грипу, а також партію угорських тест-систем, які є дуже чутливими на визначення "каліфорнійського" грипу і можуть використовуватись навіть в районних лікарнях. "Єдина проблема нині – швидке визнання цих вакцин у нашій країні. Зараз працюємо над цим разом із Міністерством охорони здоров’я України", – зазначив Дмитро Ткач.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач зустрівся з головою облдержадміністрації Олегом Гаваші. Керівник області подякував від імені закарпатців за надану допомогу: "Наші сусіди-угорці вже не раз простягали нам руку допомоги і підтверджували свої добросусідські наміри. Ми їм щиро за це вдячні!".

Олег Гаваші і Дмитро Ткач обговорили питання якнайшвидшої доставки в область гуманітарних вантажів. Послу було вручено перелік найнеобхідніших для Закарпаття медичних препаратів і засобів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також