Чопська митниця підсумувала роботу за 2011 рік

4
0

Впродовж 2011 року суб’єктами підприємницької діяльності зони діяльності Чопської митниці імпортовано товарів, які підлягали оподаткуванню, на 5 млрд. 230 млн. грн. загальною вагою 264,1 тис. тон.

 

У порівнянні з 2010 роком вартісні обсяги оподаткованого імпортузросли на 56%. Про це та інше йшлося на підсумковій нараді за результатами роботи митниці, в якій взяли участь голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, керівник Департаменту інформаційних технологій та статистики Держмитслужби України, керівники прокуратури, УСБУ в Закарпатській області та Голова Громадської ради при Чопській митниці. 

Відтак фінансові завдання, встановлені Мінфіном України, Чопська митниця перевиконалана 55,3 млн. грн., що становить 104%.Наформування дотацій обласного бюджету спрямовано 1 млрд. 265,4 млн. грн. податків, що на 49% більше від  показників 2010 року.

Позитивним чинником, що суттєво вплинув на перевиконання  митницею фінансових завдань – це  зміни в номенклатурі імпорту товарів, пов’язані зі значними обсягами митних оформлень нафтопродуктів та комплектних об’єктів. Тож, митні платежі з нафтопродуктів склали 247,6 млн. грн., з митного оформлення комплектних об’єктів – 117,3 млн. грн., з інших товарів – понад 1 млн. грн.

Як свідчить проведений аналіз зі стану розрахунків з податків та зборів, робота Чопської митниці характеризується також зростанням на 51% обсягів митних платежів, що стягнуті з традиційної номенклатури імпорту таких товарів, як кузови та комплектуючі частини для збирання транспортних засобів, транспортні засоби підакцизної групи, транспортні засоби інших товарних груп, меблі та їх частини, вироби з пластмаси, спирт етиловий.

За словами начальника Чопської митниці Олександра Похилька, проблемних питань зі стягнення податків не виникало, оскільки на законодавчому рівні все достатньо врегульовано. Із введенням в дію нового Податкового кодексу України,  чітко визначено перелік податків, порядок їх адміністрування, повноваження та компетенція контролюючих органів, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.

Присутній на підсумкових зборах губернатор краю Олександр Ледида зазначив, що на сьогодні дуже важливу економічну роль в поліпшенні інвестиційного клімату відіграє злагоджена робота Чопської митниці. Він також зауважив, що до Євро-2012 робота чопських митників має відповідати вимогам європейських держав, аби гості, які відвідують футбольні турніри в Україні, почували себе на кордоні комфортно, аби процес митного контролю проходив швидко і толерантно.

Також на підсумкових зборах зазначалося, що останні проведені реформи, які відбулися вДержавній митній службі України, значно прискорили процес митного оформлення та контролю для підприємств і громадян. Серед найважливіших нововведень – встановлення чітких часових рамок митного контролю та оформлення, суттєве зменшення кількості митних оглядів вантажів. Також успішна реалізація процедури електронного декларування товарів - запровадження електронного документообігу між митними органами та суб’єктами ЗЕД. Безперечно такі  заходи значно збільшують товарооборот та створюють привабливі умови для залучення інвестицій у Закарпаття.

 А делеговані митникам наприкінці минулого року ряд функцій суміжних контролюючих служб на кордоні дозволили суттєво спростити процедуру митного оформлення для перевізників, скоротити паперові тяганини та час проходження контролю.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також