Чопські митники затримали посилку з забороненими ліками

7
0

Поштове відправлення надіслали з Федеративної республіки Німеччини

Поштове відправлення надіслали з Федеративної республіки Німеччини до однієї з західних областей нашої країни. Як повідомила Наталія Лях із прес-служби Чопської митниці, що на Закарпатті, відправник офіційно задекларував каву, чай, шоколад та медичні препарати. Однак при митному огляді виявилося, що надіслані ліки заборонені до пересилання в Україну.

У посилці поміж солодощами та кавою митники нарахували 490 пігулок медичних препаратів, які використовуються у неврології та психіатрії. Частина пігулок була упакована, решта — у конвалютах по 10 штук. Всі вони виготовлені на основі лікарського засобу, який Міністерством охорони здоров’я України внесений до переліку сильнодіючих. У медичних закладах ліки на його основі підлягають предметно-кількісному обліку, а в аптеках відпускаються тільки за рецептом лікаря. Пересилати у міжнародних поштових відправленнях медичні препарати, до складу яких входять сильнодіючі лікарські засоби, а також наркотичні, психотропні речовини та прекурсори не дозволяється.

За фактом порушення митних правил складено протокол, а пігулки вилучено й направлено для проведення експертизи, яка встановить відповідність їхнього маркування та складу.

Наталка ПОПОВИЧ , "День"

Закарпаття online

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також