Чи варто їздити за кордон за прикрасами? Все про ювелірний шопінг

43
0

Про деякі країни існує чимало «ювелірних» упереджень. Наприклад, вважається, що в Туреччині неймовірно дешеве золото, а італійські прикраси мають найбільш витончений дизайн.

Все це наштовхує на думку: чи не варто поїхати за кордон у пошуках ідеальних ювелірних виробів. Проте таким шопінгом можна неабияк розчаруватися, якщо не бути обачним.

Про що варто пам’ятати, купуючи прикраси за кордоном?

  • Занадто низькі ціни повинні насторожувати

Дійсно, в деяких країнах вартість дорогоцінних металів і каменів нижча, ніж в Україні, проте відверто дешевими ювелірні вироби бути не можуть. Пам’ятайте, що у вартість прикраси входить не тільки собівартість матеріалів, але й робота численних спеціалістів, логістика, заробіток продавця. Тому дуже низька ціна може свідчити про продаж підробок.

  • Купувати варто тільки в спеціалізованих магазинах

Спокуса придбати «справжній бурштин» у вуличній палатці або «фірмове золото» з рук дуже велика. Однак за таку покупку ви не отримаєте чек або хоч якісь гарантії якості. Це означає, що в разі виникнення будь-яких претензій до товару, ви не зможете звернутися до продавця чи поліції. Хоча в спеціалізованих магазинах ціни суттєво вищі, ризик бути ошуканим мінімальний.

  • Слідкуйте за вартістю покупок

Враховуйте, що на ввезення коштовностей на територію України діють деякі обмеження. Загальна вартість «ювелірки» не повинна перевищувати 1000 євро, якщо ви подорожуєте літаком, чи 500 євро за умови перетину кордону наземним транспортом. У разі перевищення цього ліміту, доведеться письмово задекларувати дорогоцінності й сплатити мито. Детальніше про умови провезення прикрас можна дізнатися за посиланням https://gold.ua/ua/jewellery-tips/skolko-zolota-mozhno-provozit-cherez-granicu.

Чи варто купувати ювелірні вироби за кордоном?

Звісно, якщо у відпустці вам сподобалася якась прикраса, потішити себе неодмінно варто. Проте практика показує, що влаштовувати окремі шопінг-тури за ювелірними виробами просто недоцільно.

По-перше, українські виробники пропонують великий вибір сучасних дизайнів. Якщо хочеться чогось неординарного, варто звернути увагу на стильні авторські колекції та розкішні тематичні серії великих брендів. Прихильники фірмового дизайну іноземних ювелірів так само легко зможуть знайти їх продукцію, не виїжджаючи за кордон. Достатньо завітати на сайт Gold.ua або іншого онлайн-магазину.

По-друге, вартість дорогоцінних металів і каменів в Україні далеко не найвища в світі, тому ювелірні шопінг-тури до інших країн часто невигідні.

По-третє, у разі виникнення питань чи претензій до магазину, ви зможете легко їх вирішити. Головне — зберегти чеки.

Таким чином, їхати за кордон виключно через бажання придбати прикраси немає сенсу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також