Чи зруйнує електронна звітність схеми мінімізації?

8
0

Таку тему днями обговорювали податківці та платники податків м. Ужгорода

Днями в ДПІ в м. Ужгороді відбулась зустріч керівництва інспекції з платниками податків, які мінімізують податкові зобов`язання. Актуальність цього питання викликана тим, що багато підприємців і підприємств, використовуючи різноманітні схеми мінімізації, не виконують свої обов`язки перед державою.

На зустріч з податківцями було запрошено платників податків, які при мільйонних оборотах сплачують менше 1% податку на прибуток від свого валового доходу, а також мінімізують свої податкові зобов`язання з податку на додану вартість. Метою зустрічі було вияснення причини мінімізації податкових зобов`язань та шляхи її подолання, адже в основному це суб`єкти господарювання високорентабельних галузей економіки.

Окремі платники податків пояснюють низьке податкове навантаження сезонними чи тимчасовими проблемами - збільшенням витрат через підвищення вартості комунальних послуг, скорочення доходів через збільшення конкуренції, особливо в галузі роздрібної торгівлі, скорочення чисельності працівників тощо.

На думку начальника ДПІ в м. Ужгороді Марії Бадиди одним із шляхів руйнування схеми мінімізації податкових зобов`язань є запровадження подання звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді, що ліквідує зокрема можливість утворення "віртуальних" заявок на відшкодування ПДВ. Для зручності самих платників буде зменшено паперовий документообіг між органами ДПС і платниками податків, а також кількість зустрічних перевірок податкової служби. Тому ДПІ в м. Ужгороді закликає всіх платників податків, а особливо тих, хто є платниками ПДВ, укласти договір з інспекцією про забезпечення електронного документообігу засобами телекомунікаційного зв`язку.

Повідомили ЗІА "Простір" з прес-центру ДПІ в м.Ужгороді.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також