Coca-Cola і Pepsi використовують компонент, який викликає рак

14
0

Компонент, який використовується в Coca-Cola і Pepsi може провокувати розвиток раку. Один з компонентів Coca-Cola і Pepsi виявився канцерогенним. Так, штучний коричневий барвник, який використовують для виробництва популярних газованих напоїв, може бути причиною тисячі ракових пухлин.

Таку заяву зробили спеціалісти "Центру з використання досягнень науки в інтересах суспільства" (CSPI), пише The Daily Mail.

"Барвники на основі карамелі, що використовуються для фарбування Coca-Cola, Pepsi й інших продуктів, забруднені двома хімічними речовинами, які викликають рак. Вони повинні бути заборонені", - наголосили активісти CSPI.

На відміну від карамелі, яку можна зробити в домашніх умовах шляхом плавлення цукру в каструлі, штучне коричневе забарвлення в колі і деяких інших продуктах виробляється шляхом взаємодії цукру з аміаком і сульфітами при високому тиску і температурі.

"Хімічні реакції призводять до утворення двох речовин, відомих як 2-ІМ і 4-MI, які, як виявилося після низки проведених досліджень, викликають рак легенів, печінки, щитовидної залози або лейкемії у лабораторних мишей і щурів", - зауважили науковці.

Американська Національна токсикологічна програма зазначає, що є "чіткі докази", що і 2-ІМ і 4-ІМ, канцерогенні для тварин, а, отже, можуть становити небезпеку і для людей.

У свою чергу дослідники з Університету Каліфорнії в Девісі виявили значний рівень 4-ІМ у п'яти марках Coca-Cola.

Представники компанії на звинувачення не відповідають, також вони зберігають мовчання і з питання про те, чому вони відмовляються використовувати в Coca-Cola інший барвник, під час приготування якого аміак не додають.

Всі американські виробники використовують 4 типи штучної карамелі, і лише у двох з них використовують аміак. Саме на заборону такої карамелі у виробництві коли, пива і соєвого соусу наполягають провідні онкологи США.

Нещодавно журналісти заявили, що розсекретили таємний склад Coca-Cola. Згідно з оригінальним рецептом, який вперше був приготований в 1886 році, до складу популярного напою входить екстракт коки, лимонна кислота, кофеїн, цукор, вода, сік лайма, ваніль, карамель, алкоголь, апельсинове масло, олія лимонна, олія мускатного горіха, коріандр, неролі, кориця.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також