Декомунізація по-закарпатськи: до кінця року перейменують два села (КАРТА)

21
56

Як повідомляє Український інститут національної пам'яті, до 21 листопада органи місцевої влади повинні прийняти рішення про декомунізацію назв 908 міст і сіл України.

На Закарпатті ж, перейменування підлягають два населені пункти - село Жовтневе на Хустщині та село Комсомольськ на Тячівщині. 

Єдиною областю, де не виявлено жодної комуністичної чи нацистської назви населених пунктів, є Івано-Франківська.

Декомунізаційні закони вступили в силу 21 травня. Згідно з ними, нові назви населених пунктів слід запропонувати протягом півроку, юридичних осіб – протягом місяця, ЗМІ – протягом трьох місяців (до 21 серпня). 

Повний перелік міст і сіл, які повинні перейменувати, дивіться тут

Mukachevo.net, за матеріалами Української правди 

Коментарі

0
007

Пора і календар переробляти,бо жовтень-місяць теж радянський.Маразм!

Z
Zoltan

Война, тарифы, зарплата, моралная и экономическая нищета, это все гуйня. Самое важное названия сел, городов и улиц. Правильным, ну очень правильным путем шагаете, товарищи!

Б
Беверлі

Розумні люди попереджали, що єврогеймайдаун призведе до дебілізму. Народ з голов гузицьов, а майданутим подавай перейменування вулиць.

К
Корчi

А Киев мать городов Русских,чого не переiменують?

Ю
юрко

Пропоную вулицю біля сельх технікума назвати проспект Балахули, так як там газдуе Балажка!

4
444

у кожного е знайомі хто був на майдані подякуйте їм хто чим зможе

Т
Тормоз

Не можу йти в Ато ,поки не перейменую советску назву Івано-Франківськ в добру стару польську назву міста- Станіслав. Най ся вже тота Галичина заспокоїть і не буде ставити ментів на коліна.

К
Комсомолка

Дибiлизм повний.Чого тоди наша армия ще жие по Сталiнским законам.Бо диктатору так вигодно?Аби народ боронив i умерав за вождя i його бiзнес.

Л
Льосiк

Переiменуйте село Лохово,бо колим пушов у Киев до фрайирки,та она ня зазвiдала демся вчив,и де живу.Коли учула шо я з Лохова,тай ще ходив в Лоховску школу.Уповила ми шо я через чур лоховатий,i нехоче боти зомнов.Совпадение?Недумаву.С того часу усiм кажу шо я Завидова.I умене появилося 19 любовниць.Совпадение?Недумаву.

И
Иван

Господы,верны клепки рогулям.

Я
я

Я уже предвкушаю переименования в Крымском федеральном округе, Донецкой и Луганской Народных Республиках :) Ох уж эти майданутые фантазёры...

R
Radvanka

Komsomolsk davno treba bolo perejmenovaty.Vernuty mu joho staru nazvu - Nimycka Mokra.

1
123

У нас вулицю Фурманова вже перейменували на вулицю Петра Порошенка, ой, вибачте, Петра Дорошенка. Совпадєніє??? не думаву.

Д
диме

к новому году все соберуться!

Д
Добрый

доброму 14.08.2015 18:11 Вот так каждый сидит и ржот втихаря, думаю что кто-то ужрался или накурился . Ответил я тебе, но меня выпилили! Панду - геть.

ВК
влада куплена

Нич не буде, так само як Балажці нич не можуть зробити, хоч суд і визнав виною в підробці диплома, грощі вирішують усе. Наприклад Балажка і не соромиться демонструвати що вона усіх купила, донька вбила людей буха за кермом, і що далі вона робить, насміхаючись над всіма влаштовуе доньку в Харків на кандидата наук, тобто вона вже знае що донька сидіти не буде, а тобто суддя прокурор вже куплені. (це неважко перевірити коли донька поступила в процесі суду над нею, тобто в цьому році) куди позирае влада?

Д
дима

Модератор-говно!

Д
дима

Дорогу надо возле Сельхоза перекрывать , и возле больницы , пока этих сук не посадят

КД
к диме вопрос?

Дима а что предлагаешь с Балажкой сделать?

Д
доброму

Вот так каждый сидит и ржот втихаря, думаю что кто-то ужрался или накурился .

Д
дима

Смысла ттут что-то писать нет , а выход есть!!

Д
дима

Давайте соберемся все, кто не безразличен к нашему будущему и Закарпатью , реально соберемся и все обсудим

Д
Добрый

Не мешайте Диме! Он читает! И пишет. О, опять читает. Уже пишет. Во рукоблуд, аж голова кругом!

Т
Тібі

Діма що можеш запропонувати , як діяти і що робити ?

Д
дима

И с Баложкой будет легче разобраться

Д
дима

Предлагаю всем , кто посещает этот сайт собраться и реально что-то делать !! Иначе конца этому не будет, только комменты

Д
диме

я согласен конечно.

Д
дима

Он не станет от этого лучше ...

Д
дима

Порошенко-говно !!!!! Написал .... И что это поменняло ???

Д
дима

Кто читает ???? Что меняется ??

Д
дима

Кто читает???? Что меняется ???

Д
диме

даже не представляете как читают

Д
дима

Все мы понимаем глупости нашей власти , может будем не просто писать комменты, а что-то делать ??? Ведь кроме нас их никто не читает !!!

*** му

шось ти ся пізно родив.кібись тоди ся родив-та пішов бись на іспитанія лікарств вплоть до унічтоженія.ти і так якось по коменту одноклеточним виходиш.вижу ош е ти доста неборе

Х
хм

Предлагаю перейменувати так: Комсомольськ - Капіталізм Жовтневе - Зеленеве А у вас які варіанти? Чисто так поржати)))

Т
Тібі

хто знає як наш комсомольський парк тепер називається ??

*
***

коли з центра перехоронять асвабатытелів , які загинули під час освобожденія бобовищанських бочок від вина ??

Х
ххх

Но типирьки сісі два села переіменувуть,та тоди зажиеме,се лем една проблема у нас на путьови.Такое впечатленіе,шо животні кромі свиний і кроликів розумніші і преданіші газдови.а там неадеквати конкритні.

Д
Добрый

Да не! С Лопухово всё нормуль, всё по феншую. Историческое название, я проверял. Там бабы детей находят не в капусте, а лопухах.

П
перейменовати

Жовтневе-на парашенкоград,а Комсомольск-на яйценюхив-трупчинов.Хероям-сала!

Р
Руське

Руське від слова Русь, а не Росія. Ви рагулі тупі, читайте історію.

ДД
До Доброго

очно встановлений вік села сягає 516 років. Саме на такий час заглиблюють нас дарчі грамоти, в яких ідеться про Лохово. В одному з документів тієї епохи ця територія згадується під назвою Лолог (Loloh). А угорською мовою два села, які розташовувалися поряд, іменувалися Nagy Loho та Kіss Loho. З цієї мови їхні назви перекладаються як Великий Логов і Малий Логов. (Другий із цих населених пунктів розміщувався посеред лісу за три кілометри вище першого і ще донедавна мав статус присілка та іменувався Ленівцями, тепер це - вулиця Космонавтів).Територіями сучасного Закарпаття від початку минулого тисячоліття аж до початку XX століття володіло Угорське королівство, тож усі назви були угорськими, передавалися латинікою. Від змадяризованого до слов'янського варіанта своєї назви Лохово повернулося в 1922 році, за часів Чехословацької Республіки. Втім, звук "g" тоді трансформувався в "х", що змінило звучання слова, віддалило його від праназви. ...так шо не чудуйся дуже якшо не цікавишся історією

Ф
Факт

Украйина зойшла з розума.

Д
Доброму

А Лопухово забыл написать же!

Д
Добрый

Меня сильно напрягают села Негрово и Лохово! Может кто знает? Как там у жителей, с кармой всё в порядке?

4324 му

ага.так і буде.скоро як нам і обіцяли шо буде безвізовий режим.іщи мало і никому візи давати не будуть.

4
4324

Або на с.Європейське, ми ж в Європу йдемо))))))

З
Золтану

ага.а крайниково на кроликово.робота їх побила.нич не роблять.докус нич-лем скачуть(типирьки уже не так бо плоскостопіе субі наскакали) а нам іщи покруче повишеніе усього.памятники розбомбили...сі зомбануті не мавуть будущого бо они прошлое не признавуть.

4
4324

с.Руське на с.Україньське)

З
Золтан

Село "Фанчиково"треба заминити на "Пончиково"!!!

П
ПроРок

А от коли Ви шановні знесете всі памятники всі вулиці перейменуєте а краще жити не стале,кого будете винити?? 24 роки а їм комуняки мерещаться, як так... (моя думка побудуй вулицю та іменуй як забажаєш)

ДВ
до вариш

Чим ти ся руське не любить?

Т
ткк

но а як! все побудоване в тi часи вже покрали, приватизували, розтрощили тепер лиш перейменувати i мож сiсти й пiт з чола втирати

Х
ххх

а порошково тоже треба переіменувати!!! най би боло порошенково.

В
Варишу

точно треба переіменувати уже на американшьке.

В
Вариш

А в Мукачевському районі с Руське

Читайте також