Делегатів І з`їзду Народних Комітетів

4
0

Вітали в облдержадміністрації

Все менше серед нас тих, хто 26 листопада 1944 року утверджував споконвічну мрію закарпатців жити в одній державі з своїми братами у лоні матері – України.

Напередодні 62-ої річниці І з`їзду Народних Комітетів Закарпатської України учасників тих буремних днів зібрали на урочисте засідання з цієї нагоди в облдержадміністрації. Заступник голови ОДА Іван Качур та заступник голови обласної ради Василь Брензович, вітаючи делегатів того історичного зібрання, наголошували, що час підтвердив правильність вибору закарпатців.

Делегати – гордість краю, приклад для наслідування, жива історія. Вони ввійшли в неї як особистості, творили майбутнє своїм життям і своїми ділами. Василь Михайлович Беца, Антон Федорович Сабов, Петро Степанович Продана інші згадували і тих , кого вже немає з нами, говорили про високу місію виховання підростаючого покоління, ділилися наболілим. Серед їхніх пропозицій до влади були і такі – звернутися до Президента України, щоб гідно вшанувати пам`ять Івана Івановича Туряниці, присвоїти, йому звання Героя України. Треба видати книжку нині покійного вже їхнього побратима Михайла Івановича Бабидорича, що понад півстоліття пропрацював у „Закарпатській правді”, увічнити вікопомну дату та причетних до неї людей у назвах вулиць, площ, навчальних закладів тощо.

Прес-служба ОДА

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також