День Прапора іршавчани зустріли на велосипедах (ФОТО)

19
2

Рівно о 9.00 київського часу в центрі міста Іршави замайорів синьо-жовтий стяг. Урочисте підняття Державного Прапора України розпочалося з шикування обабіч флагштоку офіцерів міліціїу парадній формі та кращих представників молоді, які цьогоріч внесли свій вагомий внесок у формування позитивного іміджу району. Духовий оркестр викладачів та вихованців Іршавськоїдитячої школи мистецтв грає мелодії урочистих маршів.

Звучать слова ведучого святкової церемонії, звернуті до голови Іршавської райдержадміністрації В.І.Феєра та голови Іршавської районної ради С.В.Сухана:

— Жителі міста Іршави, представники населених пунктів району, трудових колективів, інтелігенції, політичних партій і громадських організацій для Урочистої церемонії підняття Державного Прапора України готові.

Звучить команда "Урочисту церемонію підняття Державного ПрапораУкраїни розпочати. На Державний Прапор України струнко."

Голова державної адміністрації і голова райради підходять до Прапора і, ставши кожен наодне коліно, цілують краєчок Прапора. Піднімаються і стають поруч і Прапором.

Диктор оголошує – почесне право підняти Державний Прапор України надається Діані Попфалуші і Ярославу Бричу – переможцям ІУ етапу Всеукраїнської олімпіади відповідно з німецької мови та історії. А також Віті Пензеник володарці І-го розряду серед дорослих,капітану збірної Іршавського району з волейьболу і Віталію Глушку – кандидату в майстри спорту, чемпіону України з важкої атлетики. В небо синхронно злітає мелодія Державного гімну і піднімається по флагштоку Державний Прапор України.

Учасників святкового церемоніалу привітали Віктор Іванович і Станіслав Васильович.

Цьогоріч тадиційна Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України завершилася стартом велопробігу із площі Народної міста Іршави, де розташований флагшток із Державним Прапором україни, до пам»ятного знака січовим стрільцям Карпатської України в присілку Семихатка села Білок. Юні велотуристи із районної станції юних туристів під керівництвом директора райСЮТур депутата райради І.І.Терпая і керівника гуртка Л.Р.Осійської подолали 10-кілометрову відстань і провели мітинг намісці розстрілу січових стрільців, а після завершення велопробігу сфотографувалися на пам»ять біля Державного Прапора України.

Коментарі

П
Пегрук

Дурниць наробили за ці 20 років, Та досі не хочемо визнать уроків, Що жовте – це сонячне, творче, активне, А синє – вологе та консервативне. Не синява має над жовтим довліти, А сонце на небі, тоді моноліти Собою являтимуть прапор й держава. Інакше неправда, стара та іржава.

П
Пегрук

Символ-перевертень Як жовто-блакитний був прапор держави, То перевернули, глузуючи, жаби. Із нього зробили якийсь синьо-жовтий. Спитаєш: «Навіщо?» - почуєш «Пішов ти». Хто каже, що жовте – пшенична є нива, Не слушна то думка , ба більше – брехлива, Бо соняшник жовтий, не хліба то колір. Знущатись над прапором будем доколи? Що з того, що сонце горішнє від неба. Народу байдуже – аморфна амеба! А синя ж вода гасить жовте багаття. Ні, символ-перевертень – це забагато! За прапор зіпсований з кого питати? Які аргументи були в депутатів? Чи жовто-блакитний є символ навали? Під жовто-блакитним людей катували? А скільки їх вбили під тим, що червоний? Глухі не почують по душах їх дзвони. А голодомор, табори і в’язниці Ми позабували, бо пам’яттю ниці?

Читайте також