Діти закарпатської міліції відпочиватимуть в Угорщині

9
0

Співпраця профспілок атестованих працівників органів внутрішніх справ України та поліції Угорщини активно продовжується.

Днями делегація угорських правоохоронців на чолі з заступником голови Профспілки поліції Угорщини Золтаном Папом відвідала Закарпаття, де було домовлено про відпочинок дітей угорських поліцейських на Закарпатті, а українських — в Угорщині. Такі взаємні поїздки дітей правоохоронців стали традиційними з 2010 року, коли було підписано Договір про співпрацю. Угорські діти відпочивали у мальовничих куточках нашого краю, а діти членів ПАП ОВС оздоровлювалися на славнозвісному озері Балатон.

Ось і цього разу представники профспілок домовилися про відпочинок дітей. Угорські колеги оглянули базу відпочинку в Лумшорах, куди вже незабаром заїде група дітей. Закордонні гості залишилися цілком задоволені умовами на об’єкті. Як результат, голова Закарпатської обласної організації Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, полковник міліції Олександр Конюшок та заступник голови Профспілки поліції Угорщини Золтан Пап підписали додаток до Договору, яким визначено умови цьогорічних поїздок.

Окрім організації відпочинку дітей, обговорено низку інших питань. Зокрема, учасники засідання поділилися умовами роботи правоохоронців у різних країнах, умовами їх соціального забезпечення та пільг, а також інших факторів, які визначають роботу міліціонерів та поліцейських. На знак дружби, плідної співпраці та ефективної роботи з угорською профспілкою, Олександр Конюшок вручив угорським колегам пам’ятні відзнаки ПАП ОВС України.

Візит угорських профспілчан припав на травневі дні, тож із нагоди Дня Перемоги делегації вшанували героїв Великої Вітчизняної війни, піднявшись на славнозвісну полонину Руна. На її вершині правоохоронці двох держав урочисто поклали квіти до обеліску, зведеного на честь груп партизан, які в 1944 році десантувалися тут під командуванням героїв Радянського Союзу О.В.Тканка та В.П. Русина.

Погода на високогір’ї (1680 метрів над рівнем моря) була не надто гостинна. Та навіть густий туман не зміг зіпсувати святковий настрій правоохоронців. «Нині багато хто намагається переписати історію, спекулювати на деталях та применшити роль Радянської Армії у війні. Але ми повинні визнати та цінувати те, що саме вона визволила Європу від фашизму», — зазначив заступник голови Профспілки поліції Угорщини Золтан Пап.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також