Для українців з біометричним паспортом з 2015 року можуть відкрити безвізовий режим

11
0

Для громадян України, які володіють біометричним паспортом, безвізовий режим з Європейським союзом може почати діяти з 2015-го року. Про це повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс у ефірі одного з українських телеканалів 10 листопада.

"Ми повинні почати випуск біометричних паспортів з 1-го січня. Якщо нам це вдасться, а я впевнений, що ми це зробимо, то вже в 2015-му році ми можемо говорити про початок безвізового режиму для громадян України, які є власниками біометричних паспортів, для в'їзду в Шенгенську зону ", - заявив Перебийніс.

Біометричні закордонні паспорти в Україні запроваджуються з 1 січня 2015 року. Відповідно до Закону, вперше паспорт громадянина України буде видаватися безкоштовно.

Біометричними називають документи, що посвідчують особу та містять електронний носій інформації, на якому записано інформацію про біометричні дані власника документу з метою його ідентифікації. Передбачається, що такі документи найбільш захищені від підробок та виключають можливість користування ними будь-якою особою, окрім власника. Головна ідея впровадження більш захищених документів, які забезпечують ідентифікацію особи - це суттєве підвищення захищеності суспільства від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» передбачено вичерпний перелік інформації, що буде вноситися до біометричних документів. Наприклад, до паспорта громадянина України буде вноситися наступна інформація (стаття 21 Закону):

1) назва держави;

2) назва документа;

3) ім'я особи;

4) стать;

5) громадянство;

6) дата народження;

7) унікальний номер запису в Реєстрі;

8) номер документа;

9) дата закінчення строку дії документа;

10) дата видачі документа;

11) уповноважений суб'єкт, що видав документ (код);

12) місце народження;

13) відцифрований образ обличчя особи;

14) відцифрований підпис особи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також