Для визнання результатів референдуму по аквапарку потрібні голоси 50%+1

6
3

саме стільки ужгородців мають зробити вибір

Організатори референдуму щодо будівництва аквапарку в Ужгороді розраховують на явку не менше 50% й одного виборця. Саме стільки потрібного для легітимізації результатів моніторингу. Про це йшлося 4 грудня на засіданні Ужгородського прес-клубу, - інформує кореспондент ZAXID.NET.

Із журналістами зустрілися члени ініціативної групи з проведення референдуму Олег Лукша, виконавчий директор Закарпатського відділення Асоціації міст України; Еміл Ландовський, співголова ініціативної групи, колишній міський голова Ужгорода та Володимир Ломоносов, співкерівник депутатського клубу `Позиція`.

Еміл Ландовський розповів, що ідея створити зону відпочинку на території Боздоського парку виникла з часу відкриття тут джерел термальної води. Проте колишнього мера дивує пасивність сучасної громади, якій нічого не треба. За словами, колишнього міського голови, ужгородці - `спляча аудиторія`. `Якщо дотримуватимуться принципу `моя хата скраю`, то нічого не зміниться, нас далі вважатимуть бидлом. Ніхто, крім нас самих, нам нічого позитивного у місті не зробить`, - сказав Е.Ландовський.

Олег Лукша під час засідання заявив, що це рішення `нікчемне з юридичної точки зору рішення`, що це `чергове обдурювання ужгородців, голе перевищення облрадою своїх повноважень`. Крім того, О. Лукша повідомив, що у більшості закарпатських міст отримував свідчення про свавільне втручання облради і керівництва області у справи місцевого самоврядування.

`Громада Ужгорода сама прийме рішення на референдумі щодо використання належної їй території в районі Боздоського парку. Воно матиме наслідки прямої дії, а не якісь політичні дивіденди, як намагаються представити супротивники референдуму`, — сказав О. Лукша.

Раніше політолог, директор Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко у коментарі ZAXID.NET висловив прогноз, що у референдумі щодо будівництва аквапарку візьме участь не більше 10% виборців. Проте, з його слів, міська влада може домалювати необхідні 50% + 1 глос, бо контролю за моніторингом зокрема політичні партії не вестимуть.


Для остаточного дозволу будівництва аквапарку не вистачає підпису Державного управління охорони навколишнього середовища в Закарпатській області. Саме на відмові цього управління підписати необхідні документи розпочався скандальний конфлікт довкола ідеї аквапарку. З подання управління обласна рада розширила межі парку Боздоський, чим унеможливила будівництво комплексу (надавши запланованій під нього території статусу природоохоронної). Прокурор опротестував таке рішення, але депутати не скасували його, а лише змінили слово `розширити` (межі) на `визнати`. Крім того, на сесії 4 грудня обласна рада прийняла рішення `дозволити будівництво аквапарку на території парку відпочинку `Боздоський`.

 

Коментарі

К-
КГБ - МНС

прапор вам в руки і ......

ДМ
для МНС

А потім він тебе втопить,як топив усіх хто йому допоміг вилізти з гівна або тюрми.Обережніше.Нехай вже це гівно зіллеться в каналізацію.

М
МНС

Мушу рятувати Ратушняка й іти на референдум!

Читайте також