Для закарпатських платників податків провели семінар

5
0

Семінар для платників податків Виноградівського та Берегівського районів на тему: “Актуальні питання оподаткування юридичних та фізичних осіб – суб’єктів господарювання. Порядок декларування доходів громадян, отриманих у 2009 році» відбувся 16 березня 2010 року у ДПІ у Виноградівському районі. Провели захід фахівці Державної податкової адміністрації у Закарпатській області спільно з територіальним відділенням Асоціації платників податків України, Закарпатської філією ДП «Інформаційно-видавничий

Участь у семінарі взяли начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян обласної ДПА Еріка Васкова, головний державний податковий інспектор відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Єва Мойшевич, голова правління ТВ АППУ Марта Волощук, президент Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчар та директор Закарпатської філії ДП «Інформаційно-видавничий центр» Володимир Москаленко.

Платникам податків було роз’яснено порядок застосування податкової соціальної пільги у 2010 році, зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб, які набрали чинність з 1 січня 2010р. Окремо виступаючі зупинилися на змінах до податкового та валютного законодавства, внесених Законом від 23.06.2009р. №1533-VI, основних  нормах Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і пива та слабоалкогольних напоїв» від 21.01.2010р. №1824 та змінах, внесених Законом України від 20.01.2010р. №1814, які стосуються термінів розрахунків по експортно-імпортних операціях у сфері ЗЕД. Увагу присутніх було закцентовано на новому порядку внесення до Єдиного державного реєстру місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів і на перевагах подання звітності в електронному вигляді.

Йшлося також і про зміни у  формі Реєстру отриманих та виданих податкових накладних та Порядку його ведення, які набрали чинність з 1 січня 2010 року, та про порядок виправлення  помилок у податковій звітності.

Оскільки з 1 січня ц.р. триває кампанія декларування доходів громадян, податківці детально зупинилися на тому, хто зобов’язаний подавати декларацію про доходи, а також роз’яснили, хто може використати своє право на податковий кредит з метою повернення частини сплаченого податку протягом року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також