До кінця року Із Солотвина можна буде потрапити до Румунії

18
0

Через спрощений перехід

Після двох десятиліть марних розмов про відкриття збудованого ще за часів Австро-Угорщини й зруйнованого під час Другої світової війни моста через Тису, який з`єднував закарпатське Солотвино з румунським містом Сигет, влітку 2002 року, завдяки зусиллям міжнародної організації "FARE", міст таки був відбудований.

Всі очікували, що ось-ось він стане найкоротшим шляхом до сусідів. Однак лише через 3 роки були винайдені кошти:для будівництва митного комплексу на українському березі. Тендер між кількома претендентами виграло ВАТ "Хустська ПМК-240", яку очолює В.Попадинець.

Нині роботи йдуть повним ходом, уже окреслились контури митного корпусу. Ось-ось має з`явитися й ангарне приміщення для транзитного транспорту. Керує роботами майстер В.Юришинець, в бригаді якого 20 досвідчених спеціалістів. Водночас будівельники споруджують надійну дамбу, яка захищатиме міст від повені.

За словами майстра, з такими працівниками, як кранівник Микола Юрків, екскаваторник Петро Котлін, водій Роман Юришинець, із запланованою роботою впораються до кінця року.

Іван Мигалко.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також