До Землі наближаються 19 астероїдів

9
0

Гавайський телескоп Pan-STARRS за одну ніч помітив 19 астероїдів, що зближаються з Землею

Інженер-програміст Pan-STARRS Ларрі Деннеау (Larry Denneau) провів весь суботній вечір в Гавайському університеті в Гонолулу, обробляючи дані PS1, які були передані йому через інтернет. У ніч на наступний день він та інші дослідники виявили 30 можливих нових астероїдів, що зближуються із Землею. 

 Для підтвердження відкриття астероїда, вчені повинні повторно уважно спостерігати за ним кілька разів протягом 12-72 годин. Це потрібно для точного визначення орбіти, у противному випадку астероїди можуть "загубитися". Дані спостережень були передані до Центру вивчення малих планет в Кембріджі, штат Массачусетс. Ця установа займається обробкою і поширенням даних про комети і астероїди, що дозволяє астрономам усього світу проводити повторні спостереження щойно відкритих об'єктів. На обробку інформації Pan-STARRS PS1 і підтвердження існування астероїдів пішли три ночі. Телескоп обсерваторії Мауна Кеа (Гаваї) підтвердив орбіти 12 астероїдів, ще 7 були знайдені телескопами в штатах Арізона, Іллінойс, Канзас, Нью-Мексико, в Італії, Японії і Великобританії. Решта 11 із 30 передбачуваних нових астероїдів знайти не вдалося. 

Два астероїда із знайдених мають орбіти, які проходять дуже близько від Землі.Безпосередньої небезпеки найближчим часом вони не несуть, але виключити можливість зіткнення в наступному столітті або пізніше не можна. Астрономи планують звернути на них увагу. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також