Допомагать у пошуках зброї міліціянтам... газети

22
2

Правоохоронні органи, зокрема міліція, часто послуговуються в своїй роботі виступами та публікаціями в засобах масової інформації. Нерідко інформація в ЗМІ допомагає правоохоронцям у розкритті злочинів, адже, нагадаємо, однією з підстав для порушення кримінальної справи, згідно з законом, є публікація в ЗМІ. Неординарна історія з цього розряду трапилась нещодавно на Закарпатті.

 

На одному з Інтернет-сайтів з’явилася стаття місцевої журналістки про 85-річного жителя села Драгово Хустського району Закарпаття Юрія Ярему. Цей дідусь, що самотньо проживає в старій хатині,  зацікавив журналістку тим, що тривалий час, з 1949 по 1974 рік разом із своїм  братом ховався від комуністичного режиму. Жив у навколишніх лісах, у криївці, боячись, що радянська влада та органи держбезпеки його репресують. 
 
Під час розмови старенький, розповідаючи про власні поневіряння,  похвалився журналістці, що має… бойовий пістолет ТТ, який переховує ще з тих повоєнних часів. Дідусь навіть продемонстрував зброю, давши журналістці її потримати…При цьому запевнив, що нікого з цієї зброї не вбивав.
 
Цією публікацією відразу ж зацікавилася закарпатська міліція. У Драгово виїхала слідчо-оперативна група Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області. Старенький власник хати добровільно віддав правоохоронцям зброю, про яку йшлося в публікації: бойовий пістолет ТТ з двома магазинами, 94 патронами калібру 7,62 мм. і двома кобурами до нього.
 
Зброю міліція вилучила й направила на експертизу. Вирішується питання про порушення кримінальної справи. До речі, старенький  запевняє, що пістолет знайшов на городі, копаючи картоплю…

Коментарі

Что-то не то с заголовком статьи... Может, "допоможуть"?

Ш
шандор

на діда повісять всі "глухарі"

Читайте також