Дозволи на встановлення автономного опалення

17
0

знову надаватимуть

Сьогодні, 13 квітня, на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради прийнято рішення поновити роботу комiсiї щодо відключення квартир у багатоповерхівках від централізованого теплопостачання та встановлення автономного опалення. Про це кореспонденту ЗІКу повідомив речник міського голови Олег Подебрій.

На початок опалювального сезону у 25% помешкань ужгородців було встановлено автономне опалення. Це найвищий показник по Україні.

18 серпня 2006 року перший заступник голови ВАТ «Закарпатгаз» Василь Фізер в інтерв’ю ЗІКу висловив занепокоєння через масові встановлення населенням автономного опалення. «Ніхто при цьому не враховує, що здебільшого будинки і система газопостачання до них проектувалася з розрахунку лише на газові плити. Я розумію людей. Кому не хочеться мати постійно тепло у помешканні та теплу воду, не залежати ні від кого, ще й платити менше. Але так було, поки користувачів автономного опалення було менше. Вистачало спроектованого запасу, резерву. А якщо у 70-квартирному будинку всі підключать газові котли, то потужності газомагістралі, тиску, може не вистачити. А це призведе до автоматичного відключення будинку, району, навіть міста», — сказав він.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також