ДПІ нагадує ужгородцям про декларації

15
0

Статтею 67 Конституції України встановлено, що кожний громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку й розмірах, установлених законом, та щорічно подавати до податкових інспекцій за місцем свого проживання декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік у порядку, встановленому законодавством.

ДПІ в місті Ужгороді повідомляє, що з 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, відповідно до якого продовжено термін декларування доходів фізичних осіб до 1 травня. Однак деклараційна кампанія у 2011 році буде проводитися відповідно до норм Закону України №889 "Про податок з доходів фізичних осіб", згідно з яким громадяни у відповідних випадках зобов'язані подати річну податкову декларацію або мають право подати таку декларацію для отримання повернення з бюджету.

Річна декларація про майновий стан і доходи подається платником податку, який протягом минулого року отримав доходи: з яких податок не утримувався; від осіб, які не є податковими агентами; у разі отримання іноземних доходів; у разі отримання майна або коштів у спадок чи в подарунок від фізичних осіб.

Також звертаємо увагу тих громадян, які, зокрема, сплачували протягом 2010 року за навчання, страхували себе чи членів сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань або благодійництва, сплачували відсотки по іпотечному кредитуванню, усиновлювали дітей, сплачували вартість штучного запліднення – їм надано право подавати декларацію на податковий кредит та отримати повернення частини сплаченого протягом 2010 р. у бюджет податку з доходів фізичних осіб. Декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою таким платником податку здійснювати це заповнення. На період проведення кампанії декларування продовжено робочий день працівників інспекції, які приймають податкові декларації, організована робота у вихідні дні.

Режим роботи ДПІ в м.Ужгороді на період проведення деклараційної компанії:
понеділок- п’ятниця: з 9.00 год. до 19.00 год.;
обідня перерва з 13.00 год. до 13.45 год.;
у вихідні та святкові дні: з 10.00 год. до 14.00 год. без перерви в роботі.
Мешканці міста Ужгорода декларацію про майновий стан і доходи подають до ДПІ в м.Ужгороді за адресою: вул. Духновича,2, каб. 325, 326, 327, 328, 333.

За консультацією можна звернутися за цією ж адресою в каб. 443 та за тел. 44-17-39, 44-17-30.
Дякуємо за вчасно подану декларацію!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також