Два дні в центрі Ужгорода займатимуться здоровими усмішками Закарпаття

6
1

Загальновідомо, що профілактична медицина дешевша, економічно вигідніша, та значно дієвіша. Оосбливо це стосується профілактики стоматологічної в дитячому віці.

Найбільш оправдвним та економічно вигідним способом стоматомологічної профілактики є гігієна порожнини рота.

Проте, потрібно знати чим та як чистити зуби для того, щоб зберегти зубки та ясна здоровими на довгі роки.Основи правильних навичкам гігєни закладаються ще в дитячому віці та у більшості людей зберігаються на все життя.

Саме навчання правильності гігієнічних навичок є метою проведення благодійної акції "Здорова усмішка Закарпаття", яка буде проведена 15-16 вересня з 13 до 19 години в Ужгороді, на площі Шандора Петефі  в сквері.

Під час проведнення акції усім бажаючим мешканцям містя Ужгорода та гостей міста індивідуально буде проведений інструктаж на моделях зубів щодо правильності гігієгічних навичок, ретельну увагу буде приділено технікам чищення та правильності тримання щітки в руках, щоб очистити усі поверхні зубів.

Інструктаж будуть проводити кращі студенти стоматологічного факультету Ужгородського національного університету, які пройшли стажування в Словаччині та отримали дипломи інструкторів гігієни порожнини рота. Допомагати ураїнціям будуть кращі студенти-стоматологи з Кошицького медичного університету імені Павла Йосипа Шафарика, які мають досвід проведення подібних благодійних акцій в містах Словаччини.

Велику участь у організації та проведенні акції приймає директор клніки "Петрамед", Словаччина, професор медицини пан Петер Джупа.

Організацю та проведення акції інфціювала завідувач клініки дитячої дентальної гігієни стоматологічного факультету Ужгородського національного уніерситету, к.мед.н, доцент Клітинська Оксана Василівна за підтримка декана стоматологічного факультету д.мед.н., професора Юрія Юрійовича Перести та за сприяння Ужгородського міського голови Погорєлова Віктора Володимировича, начальника обласного управління охорони здоров'я Шніцера Романа Івановича.

Коментарі

L
Leoni

:))))

Читайте також