Дві доби у дорозі: Як закарпатці на заробітки до Англії добиралися

11
8

Історію розповів один із учасників поїздки, які подолали понад 3 тисячі кілометрів мікроавтобусом.

Як розповів нам берегівчанин Олександр готування до поїздки почалося в четвер, адже саме тоді усі учасники поїздки здали аналіз на коронавіус в Ужгороді. Результат був готовий вже на наступний день, а у суботу вже був запланований виїзд закордон через Угорщину. Також потрібно було отримати дозвіл на "транзит", адже без нього пересування автобусом через Угорщину не можливе.

Кордон між Україною та Угорщиною перетинали декілька годин. Угорці дуже прискіпливо вивчали виписки тесту на коронавірус. Далі дозвіл на транзит. Перспектива праці в Європі під час пандемії підбурила багатьох людей виїжджати, а тому була велика черга, що і відібрало декілька годин під час перетину кордону.

Наступна перепона чекала на закарпатців на автрійському кордоні. Там велика черга автомобілів, яка рухалася дуже повільно. Здебільшого це були громадяни Румунії. На один автомобіль правоохоронці приділяли майже двадцять хвилин. На цьому кордоні закарпатці втратили до п'яти годин.

У Німеччині під час карантину перевірка банальна. Український мікроавтобус зупинила поліція. Перевірила документи, пересвідчилися, що люди в країну заїхали проїздом і відпустили далі.

Подібна ж ситуація була і у Франції, але чого закарпатці не очікували зустріло їх поблизу протоки Ла-Манш. Білети на пороми до Англії купити просто не можливо. Цьому послужили дві причини. Перша та, що англійський уряд обмежив кількість прийомів поромів на день до країни. А от другою причиною став великий наплив заробітчан із всієї Європи.

"Через декілька годин ми кинули свої надії поїхати до Англії на поромі та скористалися потягом через тунель", - розповів Олександр.

Через 40 хвилин потяг прибув до Англії. Загалом українці витратили на поїздку майже дві доби, адже виїхали о 7-ранку суботи, а до місця призначення прибули о 5-ранку в понеділок.

Нагадаємо, за 4 дні на КПП "Тиса" з "італійських бусів" зібрали більше 6,5 мільйонів гривень

Коментарі

Н
Назар

Дають каранти якщо через Угорщину переїхати

Ч
чилядник

Мукачево нет!!!! .... я у.... у от ваших комменттув!!!!!!!!

І
І

Слава Укр. іди на...

С
Сорос

Попандопуло ти і будеш скакати повідять тобі і на одній нозі.

ПЗ
Попандопуло зі Львова

Єй українціці ви чого?Кидайте ту Англію,повертайтеся назад до нашої городої і незалежної України з нашим святим майданом!!!Так якщо всі поїдуть,хто тоді буде скакати на нашому святому майдані???

М
Майдаун

Мразі,13:43,ставати на захист Украіїни треба,але від вас тріперних бандерувцю,галіцаю-скотини польської,яка захватила бандітським способом власть і почала гражданську войну, залучившись поддержкув Світового агресора- бандитського капіталу!

СУ
Слава Українець

Ну так. А у цей час нема кому стати на захист України від лютого ворога на східному кордоні. Вважаю, що кожен заробітчанин призовного віку повинен мати відмітку від побратимів (не від воєнкома, той за гроші поставить), що відслужив два роки в АТО (службою може бути навіть мити $раки пристарілим у будинках для них).

6
666

Слава Украине. Кто нескаче той москаль.

Читайте також