Двоє закарпатців померли від ускладнень сезонного грипу

5
1

а не від "свинячого грипа"

Двоє закарпатців – мешканців Ужгорода і Берегова, які померли від пневмонії, не були хворі на свинячий грип. Хворобу спричинив грип штаму А3. Це сезонний грип. В обох випадках хворі займались самолікуванням і надто пізно звернулись за медичною допомогою.

У прес-службі Закарпатської ОДА, на 12.00 в області зареєстровано 7389 хворих на гостру респіраторну інфекцію та грип, з яких шпиталізовано 407 осіб. Серед недужих – 1900 дітей дошкільного і 2654 шкільного віку. Показник захворюваності становить 594 на 100 тис. населення. Отже, за добу, тобто з 8.00 неділі, 1 листопада, кількість хворих зросла на 2042 осіб.

В області здійснюється комплекс заходів із протидії поширенню небезпечної інфекції. Зокрема вже додатково отримано 200 тисяч марлевих пов’язок, з яких сто тисяч надійшло зі Словаччини. Протягом понеділка-вівторка швейні підприємства пошиють близько 700 тисяч марлевих пов’язок багаторазового використання. Ці маски розподіляють у всі міста і райони області. Передусім забезпечуватимуться ті, хто перебуває у групах ризику: медики, таксисти, працівники соцзахисту, торгівлі тощо, а також громадяни.

У зв’язку із введенням з 30 жовтня 2009 року на території України вищого рівня небезпеки поширення грипу типу А (Н1N1)/Каліфорнія, стрімким зростанням в області захворюваності на гострі респіраторні інфекції головним державним санітарним лікарем Закарпатської області винесено постанову, якою передбачено проведення комплексу посилених протиепідемічних заходів на всіх адмінтериторіях області та у всіх організаціях і на підприємствах, незалежно від форми власності. Такий посилений епідемічний режим передбачає обов’язкове носіння всіма працівниками масок, наявність в організаціях дезиінфікуючих засобів і збільшення кількості вологих прибирань приміщень тощо. З 1 листопада працівники санепідслужб проводять перевірку всіх організацій і підприємств. При порушенні режиму застосовуватимуться засоби адмінвпливу – аж до закриття організацій.

Крім того, Закарпатська обласна державна інспекція з контролю якості лікарських засобів здійснює постійний моніторинг рівня цін в аптечній мережі області на 10 основних медичних препаратів (противірусні і антибіотики) і засобів.

В обласній інфекційній лікарні працює цілодобова телефонна лінія з питань профілактики ГРВІ та грипу. Громадяни можуть зателефонувати за номерами: 0-800-502-70-80 (дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні) та 64-23-96.

Як повідомляє обласне управління охорони здоров’я, у всіх містах і районах створюються резервні ліжко-місця – на випадок потреби.

Коментарі

Л
лллллллллллллл

Нас дурять, щодо кількості померлих. Провів власне дослідження: за вихідні тільки в Тячівському районі померло шість чоловік від пневмонії. В Ужгороді біля 10. Паталогоанатомічні відділення проводять розтини трупів навіть в суботу та неділю. Раніше такого не було. Вчора, в неділю, наприклад розтинали труп вагітної жінки із Берегова. Призвище Кіш Д.Й. 1979 року народження. Діагноз: Грип. Геморагічна пневмонія. Лікарі в приватній розмові кажуть, шо саме геморагічна пневмонія є ускладненням грипу.

Читайте також