Екс-губернатор Закарпаття шукає роботу

3
0

Іван Різак через ЗМІ звернувся до роботодавців

Екс-губернатор Закарпаття Іван Різак через ЗМІ звернувся до роботодавців з проханням допомогти у пошуку роботи. Інформацію з таким заголовком помістив закарпатський веб-портал `Світогляд`, який вважається близьким до СДПУ(о).



Як повідомив власкор ZAXID.NET, на сайті також розміщено резюме колишнього керівника області.



Іван Різак за фахом - фізик, викладач фізики. Після закінчення ВНЗ за два роки достроково закінчив аспірантуру. Він є кандидатом фізико-математичних наук, автором понад 100 наукових публікацій.



Працював заступником керівника секретаріату облвиконкому, пізніше - заступником голови облдержадміністрації. Двічі був призначений першим заступником голови ОДА.



У 2001 році був обраний народним депутатом. З 2002 до 2005 - очолював Закарпатську облдержадміністрацію.



Інформація про період з 2005 року по 2008 відсутня.




Вироком Апеляційного суду Івано-Франківської області від 31 липня 2007 року Івана Різака було визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.157, ч.1 ст.294, ч.2 ст.365 КК України і призначено покарання: 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням владних повноважень та з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на 1 рік. Засуджений був звільнений від відбування основного покарання з випробуванням, з іспитовим строком на один рік.



Екс-губернатора Закарпаття І. Різака звинувачували у доведенні до самогубства ректора Ужгородського державного університету Володимира Сливки; зловживанні службовим становищем; отриманні хабара; користуванні мобільним телефоном за рахунок `Закарпаттяобленерго`; організації масових заворушень у Сваляві; незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також