Експертка Ірина Сушко вважає, що закарпатські кордони потребують інтеграції

12
6

Це стосується управління електронних черг та сервісу.

Ірина Сушко виступила під час третьої панельної дискусії Форуму розвитку Закарпаття “Re:Open Zakarpattia” “Інфраструктурний прорив Закарпаття: дороги, залізниця, авіасполучення та кордони”.

За її словами, больові точки пунктів пропуску між Закарпаттям та Європою — це брак ресурсів на їх утримання, низька пропускна здатність, стан доріг, забезпечення персоналу на кордонах усім необхідним.

“Кордон — це не тільки лінія між країнами й питання безпеки. Це ще й питання сервісу. Кордони мають бути зручні”, - каже директорка ГО “Європа без бар’єрів”.

Серед перспективних і необхідних рішень для Закарпаття — зведення нових пунктів пропуску, ремонт старих, робота з під’їзними шляхами. Проте є суттєві перешкоди: неузгодженість діяльності органів влади, які залучені в процеси управлінням кордонів. Київ не завжди не чує громади. Лідери громад часто лобіюють нові пункти пропуску, проте офіційний Київ до них не прислухається.

Серед важливих рішень, які розвинули б ефективну роботу кордонів, за словами Ірини Сушко, це інтегроване управління кордонами. Узгодженість вертикальної і горизонтальної влади. Мають бути принципи взаємодії.

“Київ має звертати увагу не тільки на проблеми, а й на стратегію розвитку кордонів”, — зазначила Ірина Сушко.

Важливо, аби була інтегрована співпраця всіх відповідальних органів влади з владою країн ЄС. Однак партнери з ЄС ще не готові до спільного контролю. Проблема і в тому, що не всі питання можуть вирішити дві сторони. Можливо, у певних рішеннях варто залучати Брюссель.

Вкрай актуальне рішення для майбутнього — це запровадження електронної черги на кордоні. Важливо, аби центральна влада сприяла цьому, - повідомляє Ужгородський пресклуб.

Коментарі

Я"
Якомусь "справедливому"?

Ірина Сушко має лем у гуглі 27 тисяч згадувань. Боролася за лібералізацію візового режиму, а потім і за безвіз ще тоді, коли в це ніхто не вірив. Там була купа роботи підготовчої. Людина розумієся на темі. А ти ко таки, тупий ноль на масі? Ганьба гуканська для Закарпаття.

К
КАМІОН

КРАСТИ ТРЕБА МЕНШЕ І НЕ МІШАТИ ПРОСТИМ ЛЮДЯМ ЖИТИ,ШКОДА ШО Я НЕ МОЖУ ПРЕЗИДЕНТУ НАПИСАТИ

К
КАМІОН

ТЕ ШО РОБИТЬСЯ НА ГРУЗОВОМУ ПЕРЕХОДІ УЖГОРОД-ВИШНЄ НЄМЕЦКЕ НАЗИВАЄТЬСЯ ГІНОЦИДОМ ПЕРЕВІЗНИКІВ І МАЛОГО БІЗНЕСА,ХОТЯ Я ЛИШ ШОФЕР ХОЧУ СКАЗАТИ ШО В СТОРОНУ СЛОВАКІЇ СТОЇТЬ 600 КАМІОНІВ,ТЕПЕР ВІД 7 ЧИСЛА ВВЕЛИ ЗАКОН ПРО ДЕКЛАРУВАННЯ,В ЗВЯЗКУ З ЦИМ НА КОРДОНІ В СТОРОНУ УКРАЇНИ ТЕЖ ЧЕРГА 5 КМ,Я БИ ХОТІВ ОБРАТИТИСЯ ЯК ШОФЕР ДО ТОГО ЧОЛОВІКА ХТО ЦЕЙ ЗАКОН ПРИДУМ БО В МЕНЕ ЛИШ ОДНЕ ПИТАННЯ"ТИ З ГОЛОВОВ ДРУЖИШ?"

С
Справедливий

Якась "експертка" з невідомо звідки та ще й блондинка (фарбована - перефарбована) ляпнула завчені слівця і повірила , що може бути судкинею в цьому складному питанні , навіть для знаючих проблему , наших краян ?! Йди на манікюр , б@бо !

Р
Рома

Перенесіть пункт пропуску на переїзд мукачівської обїзної дороги. Границя буде на замку.

Ш
Шофер

КиївськаВлада зверніть увагу на черги на кордонах!побудуйте ще один пункт перетину кордону,або доробіть пункт пропуску Лужанка для вантажних автомобілей,на границі job....tysja можна ,так довго стояти,робіть щось з цією проблемою!!!!

Читайте також