Епідемічний поріг Закарпаття поки що не перейшло

18
0

Хоча недужих на ГРВІ стало майже вдвічі більше

В Іршавському і Хустському районах краю перевищений епідпоріг захворюваності на грип та гостро-респіраторіні вірусні інфекції, — повідомила головний державний санітарний лікар області Віра Чиж. Уведено в дію місцеві плани з попередження захворюваності на грип та ГРВІ. Зокрема, на Хустщині та Іршавщині обмежено проведення заходів в усіх навчально-виховних закладах, призупинено навчальний процес в ряді шкіл. До епідпорогу наближається рівень захворюваності й у Перечинському районі.

Загалом по області у порівнянні з минулим тижнем спостерігається ріст захворюваності в 1,7 разів. Захворіло 6427 осіб, серед яких діти — 60,6%. До слова, захворюваність серед дітей за останній тиждень зросла у 2,3 рази. Утім епідемічного порогу по області не досягнуто.

Щоправда, в Коритнянах, що на Ужгородщині, через досягнення епідпорогу введено обмежувальні заходи в загальноосвітній школі та у дитсадку.

В Ужгороді за минулий тиждень на ГРВІ захворіло 669 осіб, що сягнуло 98,1 % епідемічного порогу, — повідомила завідувач епідеміологічним відділом Ужгородської міської СЕС Людмила Пономарьова. За даними обласної СЕС, в Ужгороді ідентифіковано віруси грипу А1 та А3.

На 5 лютого введені обмежувальні заходи в 21 школі, на 5 навчально-виробничих комбінатах, ліцеї й гімназії. Навчальний процес зупинено, всі школи обласного центру закрито на карантин до 16 лютого. Також введено обмежувальні заходи в ряді закладів – заборонено вільне відвідування в лікарнях та в пологовому будинку. Аби уникнути великого скупчення людей, обмежено проведення масових розважальних заходів.

Головний державний санітарний лікар області вважає доцільним увести в дію план протиепідемічних та профілактичних заходів з попередження захворюваності на грип та ГРВІ по всій області.

До речі, за інформацією Міністерства охорони здоров’я України, на території держави відмічається активізація захворюваності на грип та ГРВІ, зокрема в Запоріжжі, Харкові, Чернігові, Дніпропетровську, Львові, Києві, Одесі. Питома вага дітей серед хворих становить 49%. За матеріалами ВООЗ, епідемія грипу зареєстрована в США, Канаді. За даними Європейської системи епідеміологічного нагляду за грипом, вірус грипу активізувався в Греції, Люксембурзі, Нідерландах, Північній Ірландії, Іспанії, Швейцарії, Норвегії, Чехії. Епідемічний процес активізувався на території Російської Федерації.

Повідомили ЗІА "Простір" в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також