Епідемія закінчується?

7
0

Перехворіло понад 45 тисяч закарпатців

З п’ятниці, 23 лютого, повернулися до навчання більшість школярів Закарпаття -- у 270 школах, відновили роботу 211 дитсадків. З понеділка, 26 лютого, канікули завершились і для школярів Ужгорода та Перечинщини.

Про це ЗІА «Простір» повідомила лікар-санепідеміолог обласної СЕС Світлана Оберемко, вже з минулого тижня намітилась стійка тенденція до зниження кількості захворювань на грип та ГРВІ, вони повертаються до сезонного рівня. Лише у чотирьох районах – Ужгородському, Мукачівському, Тячівському, Виноградівському, хоч кількість хворих і знижується, все ще перевищено епідемічний поріг.

Загалом на Закарпатті перехворіло більше 45 тисяч людей, тобто 3,6% від усієї кількості населення, із захворілих – 58% -- діти, переважно шкільного віку. Майже третина хворих перенесли грип типу А1, 12,5% -- А3, були і випадки парагрипу, грипу типу В та інші. Летальних випадків не зафіксовано, госпіталізовувались 549 хворих з важкими ускладненнями, переважно це маленькі дітки або люди похилого віку.

Зараз, коли навчання у школах та відвідування дитсадків відновлено, небезпека захворіти зберігається, проте, запевняє Світлана Оберемко, хвороба вже не матиме таких масштабів та інтенсивності, а відтак не поширюватиметься настільки як раніше швидко та масово.

ЗІА "Простір"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також