ФК «Мукачево» поміняло "золото"

4
0

на "бронзу"

Чемпіонат Закарпаття з футболу у вищій лізі завершився. Новим чемпіоном області стала команда ФК «Берегвідейк» з Берегова. На другому місці багаторазовий володар Суперкубка Закарпаття – ФК «Поляна» з одноіменного села Свалявського району. І тільки бронзові нагороди дісталися чемпіонам Закарпаття останніх років ФК «Мукачево». Прикро, що наша команда, маючи після першого туру 10 очок переваги від найближчого переслідувача розгубила їх у другому турі. Все почалося з домашньої поразки від «Севлюша» з Виноградова, якому підопічні Вахтанга Карібова у 15 турі примудрилися програти на своєму полі (2:1). Справжнім жахом для команди став наступний тур у Берегові, де господарі розгромили ФК «Мукачево» з рахунком 6:1. І все одно за чотири тури до завершення чемпіонату мукачівці мали перед найближчими переслідувачами перевагу в 4 очки. І треба ж було знову зовсім не обов’язково і не по грі, ведучи в рахунку, програти виноградівцям на їхньому полі з тим же рахунком 1:2. Ця поразка і зумовила втрату чемпіонства. Було сподівання взяти реванш у берегів чан наступного ігрового дня на своєму полі. Але гості грамотно побудували гру, віддавши перевагу обороні. На останніх хвилинах господарі повинні були вигравати, але наш форвард не влучив у сітку воріт буквально з півметра. Все. Тільки форс-мажорні обставини – програші «Берегвідейка» у Середньому і «Поляни» в Пістрялові могли залишити за «Мукачевом» чемпіонства. Але вони не сталися. Претенденти на «золото» і «срібло» взяли свої три очки. Виграли свої два останніх матчі і мукачівці – технічні 3 очки з «Тячевом», яке на поєдинок до Мукачева не приїхало і перемога в Рахові – 3:1. Та це нічого не змінило, дивіться підсумкову турнірну таблицю.

Визнаємо, що цьогорічна першість була цікавішою за попередні. З самого початку визначилися три команди, які зробили серйозну заявку на чемпіонство і до самого фінішу вони йшли голова в голову. На п’яти їм наступали ще три команди – «Севлюш», «АЙВІ-СПОРТ» та «Середнє». І були явні аутсайдери, двоє з яких «Колос» (Іванівні) та ФК «Кольчино» знялися зі змагань у другому колі. Цей чемпіонат позначився ще й грубощами, що виходили за межі фолу. Через це зняли зі змагань перспективну ясинянську «Говерлу».

Обґрунтованість своїх претензій на призові місця перші дві команди довели ще й високою результативністю (див. таблицю) й надійністю захисту.

Завдяки чому? На мою думку, визначальну роль зіграла фінансова мотивація, залучення великої кількості легіонерів-професіоналів. Президент «Берегвідейка», мер Берегова Іштван Гайдош, не шкодуючи грошей, запросив до своєї команди футболістів з досвідом виступів за клуби вищої та першої ліг. На поле виходили від сили один-два місцевих гравців. Так було і в багатьох інших командах, які боролися за медалі. Добре це чи погано? Здобуття чемпіонства вперше за всі роки виступів у вищій лізі – це добре. Підвищений інтерес вболівальників і особливо молоді до виступів своєї команди теж непогано. Але коли в такому разі з’явиться в Берегові команда, укомплектована власне берегівськими футболістами, які сьогодні не можуть пробитися в основу? Тому не бачу трагедії у відступі «Мукачева» на два кроки вниз. Адже команда укомплектована тільки своїми футболістами ще й «позичає» гравців «Закарпаттю». Тож нові перемоги не за горами.

У неділю, 15 листопада в Ужгороді відбудеться дуже цікавий двобій – Суперкубок Закарпаття, як і всі останні роки, виборюватимуть володар кубка області 2008 року ФК «Поляна» та чемпіон області того ж року ФК «Мукачево». Нагадаємо, тричі підряд вигравали футболісти зі Свалявщини. А перед цим поєдинком відбудеться «золотий»матч між юнацькими командами цих клубів, які в першості здобули рівну кількість очок – по 70. Загалом наші хлопці двічі у чемпіонаті обігрували полянців, але за Положенням чемпіонату це ролі не грає. То ж будемо вболівати за «Мукачево»!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також