Фозекош пояснив, чому опинився в НТСУ

13
0

На думку Голови правління Мукачівської міської асоціації адвокатів та кандидата-списочника, безспірний позитив виборів у тому, що багато наших громадян зможуть заробити.

 

«Формуються штаби, оплачуються члени дільничних комісій, агітатори, спостерігачі. Замовляється реклама. Закрутилось-поїхало. А ще будуть роздавати гроші, кажуть вже аж по 500 гривень. Байдужість громадян до змістовної сторони передвиборчої боротьби змушує більшість українців голосувати або за «своїх», або за головних ворогів влади, і така ситуація для основних політичних сил являє собою скоріше стратегічну загрозу, ніж потенційний подарунок долі. Така ситуація засвідчує відверту збоченість української політичної системи. Наявність такої суспільної ситуації на руку не тільки Партії регіонів, але й об’єднаній опозиції, яка за інших обставин виглядала би просто-напросто сміхотворно зі своїми закликами боротися з диктатурою і відстоювати демократію» – каже політик. 
 
Порівнюючи сьогоденну партію влади і опозицію з тими коаліціями, які змагалися на виборах 2004 року, каже Фозекош, вже стає очевидним те, що деградація правлячої еліти зайшла дуже далеко: «Обманлива ілюзія стабільності влаштовує як владу, так і опозицію. Українська еліта повірила у нею ж створений міф про те, що в Україні досягнута стабільність. Але реалії розвитку української держави свідчать про те, що ця стабільність зразу після виборів закінчаться, хоча в це ні влада, ні опозиція не вірять. Вони вважають, що ця штучна стабільність протримається до президентських виборів і за таких обставин знову відбудеться зміна політичних знаменників, за якою по суті нічого не зміниться. І та же псевдо еліта буде дерибанити країну і надалі, знищуючи саму українську перспективу, знищуючи Україну як державу, знищуючи нашу віру у світле завтра. Але обманлива ілюзія стабільності скоро закінчиться, будучи накритою новою хвилею економічної кризи, яка, безспірно, буде, при цьому ні влада, ні опозиція не мають реальних адекватних мір протидії цій загрозі. За таких обставин і влада, і опозиція, наробивши масу помилок, залишиться при своїх інтересах. В умовах соціальної кризи на політичній сцені може з’явитися неочікуваний гравець – народ України. І він зможе суворо спитати у тих, хто в гонитві за власними інтересами, ілюзією стабільності і президентським кріслом у 2015 році заводить країну в історичний глухий кут. Тому потрібна зміна політичних еліт, потрібні нові політики, тому я пішов у неолігархічний, дійсно патріотичний політичний проект «Народно-трудовий Союз України».
 
Олексій Фозекош переконаний, що нарешті в нашій державі з’являться дійсно ідеологічні політичні проекти, якими керуватимуть дійсно моральні професійні ідеологічні люди, які щось робитимуть і для себе, тому що голого альтруїзму не буває, але при цьому будуть дбати про народ, державу, свій рідний край: «Люди, які мають погляди, переконання та ідеї, люди розумні і прогресивні, а не такі, як наші нинішні політики, переважна більшість яких, скажу прямо і відверто, примітивні бариги, у яких менталітет не дозволяє про щось думати, крім того, як сьорбати з владного корита. Це стосується не тільки влади, а й опозиції, у якої ні нових облич, ні нових ідей. Або красива Україна, або Україна Яценюкута. До характеристики такої опозиції добре підходить фрагмент з фантастичного роману Олександра Мазина про життя ельфів: «Якось два ельфійських мудреця вирішили провести експеримент по міжвидовому схрещенню. В результаті один з мудреців помер, інший отримав тілесні ушкодження середньої важкості. Нащадки теж не народилися, але тролиха залишилась задоволеною». Україні потрібна альтернатива, при якій в новий парламент пройдуть люди думаючі, знаючі і вміючі. Рецепт порятунку від будь-яких криз є. Вони вироблені ще в сиву давнину. Наприклад, Катерина, яку не випадково назвали Великою, писала: «Якщо державна людина помиляється, якщо вона погано розмірковує, приймає помилкові рішення, то цілий народ відчуває згубні наслідки цього. Треба часто себе запитувати: чи справедливе це начало? Чи корисне? Передусім державній людині слід мати на увазі наступні п’ять предметів: 1. Слід освічувати націю, якою мусить управляти. 2. Необхідно запровадити добрий порядок у державі, підтримувати суспільство і примусити його дотримуватися законів. 3. Треба запровадити в державі добру і точну поліцію. 4. Слід сприяти розквіту держави і зробити її багатою. 5. Необхідно створити державу грізною в самому собі і такою, що навіює повагу сусідам». Будучи патріотом свого краю, переконаний, що на цих виборах Закарпатці зможуть відрізнити лицемірство від брехні, щирість від політичної демагогії і зроблять свій вибір. І вибір закарпатців стане прикладом для всієї України. Ми маємо пам’ятати, що Закарпаття має давні історичні традиції, давню історичну культуру, є центром Європи. Оберемо чесних, гідних і розумних людей. Вірю, що ви будете обирати не тільки розумом, а й серцем! Вірю в мудрий вибір закарпатців!».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також