Французький художник із закарпатським корінням приїхав додому

13
0

Вже 10 років відомий майстер пензля уродженець Виноградівщини Іштван Гечко живе і працює в Парижі.

 

Картини художника виставлялися у багатьох країнах світу. Він працює із провідними художниками не лише Франції, а й Америки та Італії. 
За кілька днів художник повертається до Франції, де на нього окрім майстерні , в якій народжуються його картини , чекає любляча дружина - француженка з якою , до речі, художник познайомився на Закарпатті. Їдучи до Франції Іштван навіть не думав про те, щоб виставляти свої роботи. Проте думку закарпатця змінили відомі у Франції художники, які запропонували пану Іштвану виставляти роботи на персональних виставках. 
 
Там на думку митця і оцінюють роботи художників відповідно, та й взагалі є більше можливостей, адже рівень не той. Любить закарпатський француз не лише писати картини а й музику. Франція стала для нього другою батьківщиною. Та закарпатські традиції на яких його виховували не забуває. 
 
Майстра пензля у Франції навіть дехто називає Ван Гогом. Навіть живе митець у тому ж французькому місті де похований відомий маестро художнього мистецтва. На Закарпатті ж далеко не кожному відомі картини Іштвана. Та він цим не переймається, найголовніше для нього передати стан душі на полотні. Художник каже що завжди намагається залишити питання у своїй картині, аби на неї хотілось вдивлятися, не відводячи погляду. Тільки тоді картина як душа художника житиме. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також