Французський лікар помилково видалив здорову нирку

14
0

Хірург центральної лікарні острова Реюньон (заморський департамент Франції) в Індійському океані помилково видалив пацієнтові здорову нирку замість хворої.

Як повідомляє AFP, постраждав через халатність лікаря 71-річний пацієнт. Замість хворої правої нирки лікар, який заплутався у підготовлених ним перед операцією записах, видалив пацієнтові абсолютно здорову ліву нирку.

Головлікар лікарні Мішель Кальмон назвав цю ситуацію "особливо тяжкою лікарською помилкою".

Комісія, що розслідувала інцидент, зазначила, що коли хірург виявив свою помилку, було вже надто пізно - повернути назад орган назад не було жодної можливості. Комісія також встановила, що помилка стала наслідком впливу "особистих обставин", а також наслідком втоми і неуважності лікаря.

Страхова компанія запропонувала постраждалому пацієнтові, якому зараз намагаються врятувати хвору нирку, грошову компенсацію. У разі відмови від неї він може подати до суду на лікарню і на лікаря, який заподіяв йому шкоду. Зараз хірурга усунули від роботи. За словами представників лікарні, лікар дуже пригнічений і має намір попросити про переведення його на інше місце роботи.

Раніше повідомлялося, що мешканці Каліфорнії помилково збільшили груди на два розміри.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також