Французи поділилися досвідом із закарпатськими аграріями

10
1

Представники асоціації ПеізАльт - громадської організації фермерів Провансу - відвідали закарпатські сільськогосподарські підприємства в Нижньому Селищі, що на Хустщині, де обмінювалися досвідом з нашими аграріями.

Перспектива сільського господарства Закарпаття - у дрібному приватному фермерстві. Принаймні, так вважають гості з Франції.

Сьогодні в європейській країні розвивається саме дрібне органічне фермерство, на відміну від індустріальної вироблення харчових продуктів. Французи розповідають: у сонячному Провансі теж не все легко. У той же час вони здивовані проблемами українських колег.

У Франції, наприклад, кожен бажаючий, придбавши виноградник, може стати приватним виноробом, сплачуючи лише 20 євроцентів податку з кожних ста літрів вина. У нас же ліцензія на продаж алкоголю один як для дрібних виноробів, так і для горілчаних компаній і коштує півмільйона гривень.

Тому закарпатські приватні винороби - поза законом. Французькі ж авторські вина - знамениті на весь світ.

Коментарі

P
pgnceoktog

qrHXuC <a href="http://ghiamyfqztlv.com/">ghiamyfqztlv</a>, [url=http://sbtczmhmqxmj.com/]sbtczmhmqxmj[/url], [link=http://ycccjnmcbcxz.com/]ycccjnmcbcxz[/link], http://umggvroxiwmg.com/

Читайте також