Глава держави взяв участь у молебні

12
0

в пам’ять героїв Карпатської України

Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною пані Катериною Ющенко взяв участь у молебні в пам`ять героїв Карпатської України. 

Молебень відбувся у Хустському греко-католицькому Свято-Вознесенському соборі за участю представників місцевої влади, духовенства та місцевої громади. Молебень провів апостольський адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік. 

Перед початком заходу Віктор та Катерина Ющенки поклали квіти до меморіальної дошки президента Карпатської України Августина Волошина біля будинку, де він проживав.  

Хустський греко-католицький Свято-Вознесенський собор побудовано у 1748 році греко-католицькою громадою міста Хуст. Посвячений на честь та спомин події Вознесіння Господнього. Він є одним із трьох соборів Мукачівської греко-католицької єпархії, після Ужгорода та Мукачева. Настоятель Хустського греко-католицького Свято-Вознесенського собору - отець-доктор Василь Зейкан, декан Хустського деканату. Проживаючи у місті Хуст, у соборі правив молитовні служби священик, майбутній Президент Карпатської України Августин Волошин.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також