Гра чи шахрайство: молодь Словаччини захопилася пошуком грошей у громадських місцях (ФОТО)

618
0

Словацька молодь підхопила тренд, популярність якого продовжує зростати за кордоном, в основному через Instagram.

Це так званий  «cash catch» (можна вільно перекласти як «упіймай гроші») - новий спосіб розваги у вигляді пошуку грошей, захованих у громадському місці. У Словаччині за два місяці на профіль цієї забави у соцмережі підписалося 35 000 підписників, - повідомляє сайт zilinak.sk.

В чому суть гри? Людина ховає банкноту у одній зі схованок - це може бути щілина в лавиці чи навіть сміттєвий бак. Потім розміщає відповідне фото чи відео (де були заховані гроші з описом місця). Всі охочі можуть спробувати їх розшукати. Зазвичай йдеться про 10,20 євро, але іноді фігурують й більш суттєві суми.

Перші схованки з грошима у Словаччині з'явилися у Трнаві, а потім у Жиліні. Банкноти учасникам гри вдавалося розшукати буквально за кілька хвилин.

Засновники профілю кажуть, що їм доводиться їздити по всій країні, а це займає досить багато часу. Тому зосередилися наразі на західній частині Словаччини. Вони вирішили ускладнити гру, і тому пропонують бажаючим спочатку розгадати загадку і лише після цього вирушати на пошуки скарбу.  

«Хоча натхнення прийшло з-за кордону, ми намагаємося додати щось нове та оригінальне до нашої концепції, наприклад, різні головоломки», — пояснюють вони.

Деякі люди, звісно, не вірять у безкорисливість такої розваги. Деякі навіть підозрюють, що мають справу із шахрайством.

"Ми просто намагаємося робити людей щасливими", – кажуть засновники із Словаччини. Але, очевидно, що таким чином просто за кілька євро можуть збільшити на десятки-сотні кількість своїх підписників. Що у свою чергу також приносить їм кошти. Отже, про жодну благодійність не йдеться.

Також у Словаччині виникло питання - чи не буде вважатися знайдення чужих коштів злочином? Адже за законом той, хто знайшов загублену річ, зобов'язаний передати її власнику. Якщо останні невідомі, то знайдену річ необхідно передати відповідному органу державної влади, яким найчастіше є поліція. У іншому випадку існує  ризик кримінальної відповідальності.

Утім у цьому випадку йдеться не про втрачені предмети чи цінності, оскільки приховані гроші не були втрачені господарем, а були скоріш "подарунком".

Цю забаву вже підхопили і в Україні, зокрема у Києві. Невідомо чи стане вона популярною і чи не виникнуть питання у наших правоохоронців з цього приводу. Адже у схованках може бути все що завгодно, не лише "щасливі банкноти".   


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також