Гральні автомати знову в ділі

8
3

Податківці не лише «не бачать» порушень, а й ігнорують інформацію про них

Маєте зайві гроші і хочете відчути азарт? Жодних проблем – ласкаво про­симо до Ужгорода, де, схоже, ігрові автомати вийшли з підпілля. Тепер їх можна шукати не десь у підвалах, а в магазинах на найближчій вулиці.

І це незважаючи на те, що азартну індустрію в нашій державі ще не легалізували. Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні» почав діяти з 25 червня минулого року. За встановлення автоматів порушнику грозить штраф у (!) 8 тисяч мінімальних зарплат.

Нагадаємо: ініціатором за­кри­ття грального бізнесу став попередній Прем’єр-міністр України. Замість того, аби впорядкувати цю сферу, Юлія Тимошенко вирішила повністю її знищити. Ясна річ, що автомати, казино та інші азартні забави в Україні не зникли, а пішли в глибоку-глибоку тінь. І це, звісно ж, завдало чималих збитків вітчизняній економіці. Нині в країні точаться розмови про відновлення цієї сфери підприємництва. Але поки що Закону про його заборону не скасовано. Тож проявам азарту – зась.

Торік податківці закликали: щойно побачите десь гральний автомат, одразу телефонуйте. Сьогодні ж ситуація змінилася – власники приладів чомусь уже перестали ховатися від сторонніх. Так, повноцінний ігровий зал серед білого дня ми побачили в Ужгороді біля залізничного вокзалу у приміщенні колишнього бару «Три горба». Скло тут обтягнуте синьою плівкою, автомати видніються через відчинене вікно. Автор цих рядків одразу ж повідомив про таке неподобство до чергової частини податкової поліції Ужгорода. Однак від часу телефонного дзвінка минуло вже більше тижня, а ігровий зал і далі працює! Невже податківці вже не захищають Закон і дозволяють розвиватися тіньовому бізнесу?..

Автор пройшовся кількома вулицями міста. До відома податкової служби: гральні автомати побачив у двох кафе, що на ринку Нового району на вулиці М. Заньковецької. Підозрюємо, що зали, де охочі можуть виявити свій азарт, є на вулиці Капушанській у (!) магазині шин, а також на вулиці Швабській у приміщенні, де офіційно нібито працює інтернет-клуб. Хотілося б почути пояснення, що, власне, відбувається? І чому податківці не лише «не бачать» порушення Закону, а й ігнорують телефонні повідомлення про це.

Коментарі

Г
глядач

в Мукачеві я на свої очі десь три бачив. А ментам до сраки. вони з того мають.

2
222

На Перечинському автовокзалі в Ужгороді також є

*
***

І в Тячеві таке є

Читайте також