Як обрати очищувальні засоби для різних типів шкіри

6
0

Очищення шкіри є першим з трьох базових етапів догляду за шкірою. Саме від нього залежить, наскільки ефективними будуть ваші косметичні засоби: креми, сироватки тощо.

Але які засоби для очищення шкіри краще обрати людям з певним типом шкіри (в т. ч. чутливою, схильною до алергії тощо)? Чи варто очищати обличчя «до скрипу»? Розберімось.

Очищення та демакіяж

Часто під очищенням шкіри розуміють видалення макіяжу, але це не зовсім так: усі засоби для демакіяжу можна назвати очищувальними, проте, навпаки, це не завжди працює. М’які засоби для делікатного усунення забруднень можуть не впоратися з пігментами, що містяться у декоративній косметиці, тож в таких випадках варто звернути увагу саме на засоби для демакіяжу.

Якщо ж на меті є саме ніжне, делікатне очищення, то відмінним варіантом стане дерматокосметика з керамідами та натуральними екстрактами.

Щоденне та глибоке очищення

Ще один стереотип, пов’язаний з б’юті-доглядом, наголошує: «після вмивання шкіра має аж рипіти, це значить що вона дійсно чиста». На практиці таке вмивання «до скрипу» порушує гідроліпідний баланс та може призвести до передчасного фотостаріння та пересушення. Тож навіть власникам жирної та комбінованої шкіри варто обирати гель чи пінку зі зволожувальними елементами (наприклад, пом'якшувальний очищувальний гель від CeraVe).

Якщо ж обличчя дуже зневоднене, сухе та чутливе, щодня можна використовувати:

  • гідрофільні олії — вони забезпечать додаткове живлення та точно не стануть причиною сухості;
  • зволожувальні есенції — ці засоби мають легку текстуру та інтенсивну пом’якшувальну дію; бажано, щоб вони містили кераміди для шкіри та вітамінні комплекси;
  • очищувальне молочко — ідеальний вибір для чутливої шкіри.

Для більш ретельного, глибокого та інтенсивного очищення раз на 2-3 дні можна робити скрабування або пілінг (наприклад, з молочною кислотою). Засоби для цього також підбираються суто індивідуально. Якщо ж у вас є певні особливості (наприклад, схильність до алергічних проявів чи атопії), краще звернутись за порадою до косметолога чи дерматолога.

Після видалення пилу, бруду та макіяжу можна переходити до наступних етапів: тонізування та основного догляду за шкірою. Тоді ваш щоденний б’юті-ритуал матиме максимально потужний ефект, а шкіра обличчя завжди виглядатиме ніжною, пружною та доглянутою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також