Як вибрати офіс для оренди

4
0

Продуктивна робота в орендованому офісі можлива тільки за умови того, що він був обраний правильно. ?

Щоб визначити найбільш підхожий варіант, треба докласти багато зусиль. Під час пошуку потрібно ретельно оглядати пропоновані приміщення, уточнювати важливі деталі, намагаючись нічого не упустити.

Що мати на увазі під час переговорів

Дія договору оренди зазвичай має тривалий характер. Наявність не з'ясованих вчасно питань, не помічені до підписання договору серйозні недоліки створюватимуть перешкоди в роботі фірми.

Перед пошуком нового приміщення потрібно скласти список вимог. Для цього необхідно опитати всіх зацікавлених осіб. Не всі пункти в списку є рівноцінними. Їх слід заздалегідь розділити на ті, виконання яких є обов'язковим, та умови, що є бажаними.

Тому до таких переговорів треба ретельно готуватися. Потрібно постаратися отримати відповіді на всі важливі запитання про орендований офіс.

На що звертати увагу під час огляду

Відвідуючи бізнес-центри Києва, під час огляду приміщення, яке в майбутньому стане офісом, потрібно приділити увагу вирішенню таких питань:

  1. Перевірити наявність будь-якого роду пошкоджень у приміщенні.
  2. Кількість і розташування розеток має бути таким, що відповідає наявному обладнанню.
  3. Інженерні системи, наявні в будівлі, мають бути справними.
  4. Роботу кондиціонерів і системи вентиляції потрібно перевірити з погляду того, наскільки вони ефективні, та для оцінки рівня шуму.
  5. Санвузли мають справно працювати.
  6. Іноді офіс здається з меблями. У цьому разі потрібно перевірити їхній стан. Якщо є пошкодження, то вони мають бути зафіксовані або треба провести заміну.
  7. Треба уточнити наявність потрібної кількості паркувальних місць і порядок оплати за них.

Після вивчення зовнішнього вигляду приміщення потрібно уточнити в орендодавця таке:

  1. Якщо потрібен ремонт, хто його має оплачувати.
  2. За чий рахунок оплачуються невіддільні поліпшення та їх утримання.
  3. Який режим охорони в цій будівлі. Треба бути впевненим, що він сумісний з розпорядком роботи співробітників фірми. Потрібно уникати ситуацій, коли не можна отримати доступ до свого робочого місця за необхідності.
  4. Чи можна продовжувати працювати зі своїм провайдером комунікаційних послуг, або потрібно користуватися послугами тих, хто тут уже є.
  5. Чи входить оплата комунальних платежів в орендну плату. Треба забезпечити наявність лічильників для фірми, які дадуть змогу об'єктивно оцінити, в якому обсязі було отримано комунальні послуги.
  6. Під час роботи з клієнтами їм потрібно забезпечити допуск у будівлю.

Якщо виявлено недоліки, то необхідно домовитися про їх усунення орендодавцем перед в'їздом в офіс. Під час складання договору важливо згадати всі істотні питання, про які були домовленості.

До пошуку приміщення для офісу необхідно ставитися дуже уважно. Для цього потрібна підготовка. Домовленості потрібно фіксувати в орендному договорі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також