Янукович збільшив ставку єдиного податку до 350 грн.

7
4

Президент Віктор Янукович підписав зміни до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Відповідно до змін, платники єдиного податку відтепер будуть платити 350 гривень.

"При цьому сума страхового внеску з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, яка перерахована в Пенсійний фонд України, повинна становити не менше за мінімальний розмір страхового внеску за кожну особу й не більше за розмір страхового внеску, обчисленого від максимальної величини фактичних видатків на оплату роботи найманих працівників, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового й начальницького складу, оподатковуваного доходу (прибутку), загального оподатковуваного доходу, з якого сплачуються страхові внески", - сказано в законі.

Нагадаємо, раніше Кабмін Юлії Тимошенко зобов'язав приватних підприємців, які обрали спрощену систему оподатковування, з 1 травня 2009 року платити додаткові страхові внески в Пенсійний фонд у розмірі від 123,5 гривень на місяць. А кілька днів тому Апеляційний адмінсуд Києва визнав незаконною цю постанову попереднього уряду.

Як повідомляли Ukranews, 13 липня стало відомо, що Кабмін Миколи Азарова програв апеляцію щодо пенсійних внесків платників єдиного податку. Таким чином, приватні підприємці не будуть платити додаткові внески в Пенсійний фонд.

Коментарі

К
Кусi

Висновок - тiльки пiсля прийняття Закону про спрощену систему оподаткування ( про який ГОВОРЯТЬ вже давно) i введеня його в дiю з прикiнцевим положенням, що ПРИПИНЯЕТЬСЯ дiя Указу Президента за таким-то номером, можна зробите те, що хотiла зробити Тимошенко i тепер Азаров. Розумно i грамотно робили тi пiдприемцi, якi не пiддалися тиску Пенсiйного фонду i НЕ ПЕРЕРАХОВУВАЛИ грошi Юлiнiй "фiлькiнiй грамотi". Суд це пiдтвердив. Пiдприемцi - не панiкуйте, так буде i цього разу.

К
Кусi

Для НЕ Кусi - це було би так, якби НОВИЙ закон регулював ВСI питання, написанi в Указi. А то з Указу висмикнули лише його незначну частинку, залишивши дiяти всi його основнi положення. Юля теж намагалася це зробити, аргументуючи , що дiе на основi теж Закону "Про пенсiйне забезпечення". Чому ж тодi суд не признав, що Закон мае вищу силу нiж Указ ? А справа в тому, що згiдно Закону "Про порядок погашення зобовязань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами" - " 4.4.1. Конфлiкт iнтересiв. У разi коли норма закону чи iншого нормативно-правового акту, виданого на пiдставi закону, або коли норми рiзних законiв чи рiзних нормативно-правових актiв припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обовязкiв платникiв податкiв або контролюючих органiв, внаслiдок чого э можливiсть прийняти рiшення на користь як платника податкiв, так i контролюючого органу, рiшення приймаеться на користь платника податкiв."

ДК
Для Кусі

Закон є вище ніж Указ пРЕЗИДЕНТА (пишу з мадої букви, бо Кучму не поважаю). Тому жодних протиріч немає.

К
Кусi

Знову буде робота для юристiв, тому що Указ Президента, по якому працюють "единоподаткiвцi", цей Закон не вiдмiняе. Буде протест у суд, як i з Юлiною постановою. Хтось пiдсунув Янеку цю "свиню" якраз перед мiсцевими виборами.

Читайте також