Японські діти і вагітні отримають 300 тис. дозиметрів від Фукусіми

8
0

Влада японської префектури Фукусіма планує роздати індивідуальні дозиметри дітям молодше 14 років і вагітним жінкам, які проживають в префектурі.

 

У загальній складності видано буде близько 300 тис приладів, кожен вартістю 15 тис. ієн (186 доларів). Про це повідомляють японські ЗМІ.
 
Влада префектури також має намір встановити по десять стаціонарних дозиметрів на території кожної з 500 шкіл регіону. Дані заходи приймаються в рамках безпрецедентної 30-річної програми моніторингу здоров'я жителів префектури після аварії на АЕС "Фукусіма-1".
 
Програма також передбачає регулярне радіологічне обстеження мешканців районів, що зазнали радіоактивного забруднення.
 
Уряд Японії прийняв рішення заснувати спеціальний фонд розміром103 млрд ієн (1,3 млрд доларів) для фінансування програми. Основою для фонду стануть 78 млрд ієн (970 млн доларів), які передбачені в проекті другого додаткового бюджету Японії на 2011 рік, який зараз розглядається парламентом країни. Ще 25 млрд ієн (330 млн доларів) до фонду виділить енергокомпанія TEPCO, яка є оператором аварійної АЕС.
 
Нагадаємо, після потужного землетрусу в Японії, що відбувся 11 березня, через відмову системи охолодження на АЕС Фукусіма-1 відбулися вибухи на першому, другому і третьому енергоблоках, пізніше стався вибух і кілька загорянь на четвертому енергоблоці.
 
Через декілька витоків радіації влада евакуювала людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС, а також ввела заборону на польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів.
 
12 квітня влада Японії оголосила про підвищення рівня небезпеки на Фукусіма-1 до максимального, рівного чорнобильському. 15 травня влада Японії почала евакуювати людей, що живуть за межами 20-кілометрової зони навколо аварійної японської АЕС Фукусіма-1.
 
За даними японської влади, фахівці TEPCO не могли забезпечити надходження води до реакторів другого і третього енергоблоків АЕС Фукусіма-1 протягом більш ніж шести годин в день аварії 11 березня, що могло призвести до розплавлення більшої частини паливних збірок за "найгіршого сценарію".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також