Іршавщина захищається від паводків (ФОТО)

7
0

На Закарпатті завершується зведення цілого ряду об’єктів, передбаченого по програмі ліквідації наслідків останнього паводку на Іршавщині.

Комісія по прийому об’єктів разом з головою райдержадміністрації В.І.Феєром найперше побувала на річці Синявці де бригада від Берегівського меліоводгоспу проводить очищення русла. Паралельно насипається відносно невелика дамба, що в майбутньому повинна захистити будинки від великої води в період наводнення в районі головного корпусу райлікарні. Віктор Іванович високо оцінив рівень виконання робіт.

Варто зауважити , що на цьому єдиному об’єкті були присутні місцеві жителі, які хоча б цікавилися ходом робіт та в конструктивному руслі контактували з виконавцями робіт та керівництвом району, до речі сім’я Галасів подякувала В.І.Феєру за виділення фінансування та організацію і проведення робіт. Сам Віктор Іванович високо оцінив якість розчистки русля Синявки.

 Районна комісія побувала і на вулиці Полуботка у Великому Раківці, де в потоці Бистрий підпірні стінки веде будівництво ВАТ Іршавська ПМК. Тут одна із найскладніших ситуацій. Об’єкт рельєфно складний, через суб’єктивні причини вийшла затримка із розробленням проекту. До того ж на початковому етапі будівельних робіт своє «я» почали додавати місцеві жителі, зайнявши при цьому суто споживацькі позиції. Наступним об’єктом, який оглянула прийомна комісія, стала підпірна стінкав Бронецькій ріці, яку звели будівельники ВАТ «СПМК-23». Тут фактично залишилося зробити один останній штрих, щоб дорога в цьому урочищі стала готовим об’єктом. Наступним воднозахисним об’єктом стала дамба в Кушниці на річці Личсичанці, що її споруджували робітники Мукачівського міжрайонного управління водного господарства. Рівень готовності об’єкта - завершальний. Говорячи про цей об’єт, тай не тільки про нього, мусимо зазначити однунемаловажливу деталь: всі ці об’єкти зводяться державою заради збереження здоров’я, життя і житла наших громадян. Однак в жодному селі не було прояву елементарної допомоги зі сторони жителівцих населених пунктів.

Фактично в стані готовності, знаходяться об’єкти, зруйновані зимовим паводком у Броді та Осої.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також