Кагор "Чизай" визнано вином Боржавської вузькоколійки (ФОТО)

15
5

На підприємстві "Айсберг" також діє дегустаційний зал.

22 лютого голова ГО "Боржавська ініціатива" Денис Добра та голова оргкомітету XII міжнародного

фестивалю вина у Берегові Йосип Галайда зустрілися з головою ради директорів СП "Айсберг" ЛТД ФеренцомАлтером, аби вручити почесну нагороду - Кагор від торгової марки "Чизай" переміг у номінації "Вино Боржавської вузькоколійки".

Ференц Алтер зацікавився проектом відродження вузькоколійки в якості туристичної принади краю - до речі, її колія проходить як раз поруч з підприємством. Він розповів, що компанія існує з 1995 року, тут створено замкнений цикл виробництва вина - від вирощування винограду до розливу готової продукції. У 2006 році компанія "Айсберг" висадила європейські сорти винограду на Берегівщині на площі 300 гектарів. Минулого року на міжнародному конкурсі "Ялта. Золотий Грифон-2011" білі вина від ТМ "Чизай" було відмічено срібними нагородами.

Також на підприємстві діє дегустаційнийзал, розрахований на 50 чоловік. Тут можна спробувати понад 10 видів вин, які виробляються на підприємстві. Також незабаром відкриється спеціалізований магазин.Для гостей влаштували екскурсію.

Денис Добра сподівається на активну подальшу співпрацю з керівниками "Айсбергу" у галузі розвитку закарпатського туризму. Зокрема запропоновано під час турів робити зупинку біля підприємства для дегустації вина. Ференц Алтер повідомив, що нині розробляється проект благоустрою навколишньої території і такий варіант у майбутньому цілком можливий. Також керівництво "Айсбергу" не проти взяти участь у популяризації унікальної Боржавської вузькоколійки. Проект угоди про можливу співпрацю пообіцяли розглянути найближчим часом.

Слід сказати, що офіційним вином Боржавської вузькоколійки також визнано вино Бакатор від знаного приватного виробника Карла Шоша.

Коментарі

Д
Денис

Зауваження слушні з огляду на те, що і виноробна, і туристична галузі в нашій країні перебувають в дуже непривабливому стані...Якщо говорити про вузькоколійку - то вона ніби є, але разом з тим для влади десь у іншому світі.. З вином та традиціями виноробства така сама ситуація - є виробники: і підприємства і приватні винороби які ледве зводять кінці з кінцями. Тому що легше шмурдяк гнати,ніж якісно облаштувати наше життя...

ОТ
ось так

у нас є шось 5 чи 6 винних фестивалів, на більшість такі як мукачівський, берегівський, ужгородський їдуть з усьої України. І ми маємо 2 винзаводи з продукцією ніби то на всю Україну, або як мінімум з претензією на лідерів виноробної галузі краю. От питання - а де ті "претензії" коли проводяться наші винні фестивалі? Хтось десь колись чув, аби хоч один фестиваль вина у нас проходив під хоча б номінальним патронатом хоч одного з "лідерів галузі"? Воно простіше палатку вліпити на фестивалі і порошковим шмурдяком нарід споювати, аніж реально підтримати потуги людей що дійсно вболівають за галузь і край вцілому, це понятно. Менше понятно чи не ганьба тим порошковим "лідерам" в очі дивитися. Не людям, а колегам скажімо з Криму чи Херсонщини які у пустому степі на всього 100-150 літній історії свого виноградарства піднімають імідж своєї землі, а у нас, окрім інтузіастів-приватників, нікому про 500-600 літні традиції згадати. Ганьба:(

Л
Левенте

Но не кажіть, бо "Котнар"-івські вина взагалі пити неможливо, а "Чізай" на ринку недорогих вин ще досить гідно виглядає.

X
xxx

100% порошок

Н
Нечизай

Чизай взагалі не вино, а порошок

Читайте також