Карати не будуть: керівник Закарпатської ОДА проти штрафів за викидання сміття у річку

9
20

Керівник Закарпатської ОДА Гетманенко вважає, що засміченість берегів річок Закарпаття не можна вирішити за допомоги штрафів.

— Спершу людям потрібно дати можливість цивілізовано утилізувати відходи, відтак переходити до штрафів і покарань за викидання непотребу, – нещодавно наголосив в.о. голови Олексій Гетманенко під час засідання з питань роботи Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та проблемних питань, що потребують першочергового вирішення.

Натомість ситуація із несанкціонованими сміттєзвалищами на Закарпатті сягнула катастрофічних масштабів. Особливо до жахливих розмірів розрослося таке звалище на березі Тиси на Рахівщині.

Так, нещодавно в мережі показали 8-ми метрову гору з сміття на березі Тиси в серці Карпат.

У Закарпатській ОДА щоб очистити річки Закарпаття від багаторічних накопичень побутового та промислового сміття, в регіоні пропонують створити мережу міні-заводів з повним циклом переробки на території очисних споруд.

Їх будівництво планують закласти у матеріали проекту Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021-2027 років. Однак звідки будуть такі величезні кошти не повідомляється.

Як відомо, 1-й завод на Закарпатті, який мав переробляти сміття на Берегівщині вже 5 років припадає пилом.

Нагадаємо, що керівник Закарпатської ОДА Гетманенко "з погрозами" роздавав завдання депутатам Хустщини.

Коментарі

Ю
ю

треба сміття метати не у воду, а перед ратушами, вариськими хижами, ратгаузами, сільрадами кіть чиновники не можуть рішити таку задачу. Авать перед хижами мерів

СЗ
Слуга Закону

З таким підходом у нас ще 300 років нічого не зміниться..

С
Саша

Так народжуються фінансові піраміди. Нова фінансова піраміда може народитися на смітті, енергозбереженні і тотожній тємі. А то прості піраміди на % якось вже скучні з залученням пересічних лохів. А тут даже цілі ОТГ, держ. органи мож лоханути.

В
Володимир

Саша, Я гадаю, що за вами народ піде. Скликайте сходку, підключайте найближче ОТГ. Гівіс буде гроші збирати - на банківську карточку, так надійніше. А за місяць можна буде і запускати виробництво першого апарату. Через рік відсвяткуємо, замовлення посиплються з усієї Європи - я зможу багатьох запросити на оглядини космічної техніки коло Берегова (чи Мукачева?).

Г
Гівіс

Сальнорилий діло говорить

С
Саша

Колективний бізнес успішний лише в Китаї. Тут не той менталітет. Всі дивляться як би когось кинути і щоб його не кинули і тому бояться.

В
Володимир

до Саша Я пишу до громадських активістів. Бо серед влади як і серед пересічних людей розуму немає (саме ці люди і обирають постійно одну й ту саму кримінальну владу). Наприклад, дуже активні люди в місті Славутич (переїхали з Чорнобиля). Нещодавно скинулися 300 сімей по 500 євро і 150 000 євро На ті кошти на дахах своїх будівель поклали сонячні панелі і мають свою власну електрику, відключилися від мережі. За такими громадянами майбутнє! Тому і в Закарпатті мають мають виникнути осередки активних ділових людей, які захочуть розпочати колективний бізнес. Бо як каже відомий економіст Олег Соскін, основа нашого здорового суспільства має бути в народному капіталізмі. А формування спільного капіталу для спільної справи - це саме те, що треба. Якщо є активісти, то гроші для початку справи вони знайдуть. Тому, активісти, пишіть: atomhydrogen@gmail.com

С
Саша

Лобіюй свій проект в парламенті або Кабміні а не в селах,

С
Саша

Володю, твій поект запрацює, якщо законом буде обов'язково передбачена утилізація всього сміття на місцях в ОТГ за рахунок місцевих податків.

С
Саша

Володю, респект, но спустися з небес. Це кончена держава. В твоєму проекті нема корупційної складової. Тому їм то не інтересно.

В
Володимир

Про нашу технологію переборки побутових відходів (2017): https://www.youtube.com/watch?v=v3KvlGFDsXA&t=170s 28 лютого 2019 - мій виступ в Дрогобицькій міській раді (приблизно з 25 хв. до 56 хв.): https://youtu.be/MnylXpnltKE Один з депутатів запитав, за скільки грошей можна вирішити проблему з сміттям в Дрогобичі (населення - 80 тис. ). Ми можемо вирішити за 4 мільйони євро. Буде 100% утилізація, нічого закопувати не треба буде на полігонах. Депутат їхній каже, що у них були німці, італійці - можуть вирішити за 100 мільйоні євро; причому в їхньому випадку потрібен полігон для захоронення залишкового шлаку (до 30%). Дрогобицького пана війта моя пропозиція не зацікавила, що є типово для влади скрізь по України.

В
Володимир

Що робити в цій ситуації? Звертаюся до активістів Закарпаття. Маєте проявити свій характер і здатність переломити ситуацію! Наразі замість недолугої феодальної влади приходять Територіальні Об'єднані Громади. В них треба шукати порятунок. Люди повинні зібратися і організуватися, активісти повинні започаткувати Спільне Підприємство з нашою науково-виробничою групою. Газифікатор з переробки 100 кг відходів в годину можна зробити за три мільйони гривень. Термін виконання замовлення - 1 рік. Окупність газифікатора - 2 роки, наступних 15 років від буде приносити прибутки - дешеву енергію. Після запуску першого справи підуть швидше. Зробимо на 200 кг/год, 500 кг/год і 1 тонна /година. Коли зробимо і запустимо перший газифікатор, легше буде залучати сторонній капітал для розвитку справи. Я вже в цій справі 12 років. Вже троє колег померло за цей час. Ще один вже потроху відходить... Якщо й далі гаятимемо час, то років за п'ять вже не буде кому робити. Життя у людини не вічне.

?
???

Треба нам сюди срочно мадярів закликати, най ся вони нам заводів для утилізації тай дороги строять, а може ще і Карпати врятують від вирубки, і Тису очистять, а то нема і не буде туйки ніякої нормальної ґазди ко це може зробити, це вже точно.

В
Володимир

МІж іншим, якби в Ужгороді у владі міста і області були люди в яких в головах мізки, а не відходи з прямої кишки, то Ужгород вже мав би систему переробки відходів в енергію, яка могла б запрацювати з осені минулого року. А паралельно ми нарощували б виробництво газифікаторів з переробки відходів в енергію і для інших місцевостей закарпатського краю. Вперше я звернувся до керівників Закарпаття десь в березні-квітні 2017 р. з тим, що маємо чудову найдешевшу технологію 100% утилізації. Не почули, бо немає чим чути. Кожен наступний, який приходе на місце попереднього, має ту ж саму фізіологічну проблему - перед виходом з прямої кишки їхні відходи проходять через голову вимиваючи мізки і засмічуючи черепну коробку власними фекаліями. Прохання до місцевих лікарів: чи не можна знайти спосіб прочистки мізків нещасним можновладцям краю? Може клізмою під великим напором?..

F
fff

tam odni debili ostalis

М
мукачівець

https://www.facebook.com/JoshDinneenOfficial/videos/615123345973524/UzpfSTgxOTYxNDU3NzoxMDE1OTcxMTIxNjA1OTU3OA/

В
Вольф

Тобто "поки нема заводів по утилізації - мож метати сміття у річку"! Да,пора чувака на повишеніє!

М
Макс

Гетманенко - погорєловська шістка. що від нього ще хочете? ні ума ні фантазії

Й
йовжі

Он долбоіоб! Якщо немає потрібних переробних заводів, це не означає, що зберігати сміття потрібно на берегах річок, та в самих річках.

В
віра

А він не знає шо є така фірма АВЕ ? Онь тепер будуть метати в річку!

Читайте також