Христос Хрещається: Як закарпатці у річці очищались (ВІДЕО)

10
5

Крижана, однак, цілюща, з самого ранку на набережній річки Уж зібрались найсміливіші мешканці обласного центру аби зануритись у річку після традиційного великого освячення води.

3 градуси морозу не лякають навіть новачків, адже вода на водохреща вважається цілющою. Люди вірять, той хто пірне у холодну водойму очистить душу і оздоровить тіло. Здебільшого занурюються чоловіки, однак є й відважні жінки. Досвідчені моржі готуються до занурення упродовж року.

Новачки запевняють, продовжуватимуть традицію й надалі.

Більше дивіться на телеканалі Sirius:


Радимо глянути, як мукачівці загартовують організм пірнаючи у холодну річку

Коментарі

Я
Я

joska,якраз священників сюди не приплітай!Церква не благословляє оці моржовані купання!Освячення вод,до купання відношення немає. Це розкрутили ділки,торгаші,які знімають маржу!Чому купаються коло Гавані,а не коло Монастиря?

J
joska

Христос очищався в річці Йордан ,Де знаходиться річка Йордан.правильно в теплих краях а ви долбодятли лізете в проруб у ледяне воду!Попи з вас гаманів роблять!

М
Мікулаш

В Мукачеві на Латориці це дійство було організовано КРАЩЕ. Сходи до води були деревяні і до них була настелена килимова доріжка, щоб мокрі ноги не примерзали до снігу. Були встановлені палатки для перевдягання жінок і чоловіків окремо. Продавався глінтвейн і закуски для глядачів. Лунала запальна музика. Це було всеміське свято.

Я
Я

“Христос хрещається”,то не нашоє,то звідтіля!

Г
Гість

Пані каже Христос очищався. Питання: ВІД ЧОГО??? Вам усім треба очищатися, а святий від чого повинен очиститися?

Читайте також