Хустщина гальмує декомунізацію на Закарпатті

25
9

На Закарпатті громади активно позбавляються згадок тоталітарного режиму, але є такі, які сильно уповільнюють цей процес, практично не реагують на заклики демонтажу радянщини.

Так, за попередніми даними, найменшу кількість радянських пам'ятників було демонтовано саме у Хустському районі. Станом на зараз там ще залишається 36 маркерів радянського союзу. Пам'ятники стоять як у сільських громадах, так і у самому Хусті.

Серед них радянські солдати, написи про колгоспників, радянські зірки, меморіальні дошки та навіть танк. Чому Хустщина так гальмує декомунізацію не зрозуміло.

До речі, в Обласній державній адміністрації обіцяли створити робочу групу з декомунізації в області. Аби розповісти про це ОДА знадобилось місяць.

Раніше писало про те, що на Закарпатті необхідно демонтувати ще майже 80 радянських пам'ятників та символів, а також перейменувати 183 вулиці.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
Вашек

Держава хай займеться дорогами які більш як десять років не ремонтовані.проїдьтесь з хуста до сваляви та ви поймите про що я кажу.нам пам'ятники не мішають жити,а ходову каждий місяць треба ремонтувати за свої гроші не за їхні.

*
*****

Хустщина гальмує...

ОН
они не гонні

Та ім Пацкунич ще кадилом відмашку не дав

Я
Ярослав

Хустщині потрібна добряча українізація

ПМ
пані Марічка.

Путіна чекають ці козли хустські.

У
Українець

Хустщина - столиця московського патріархату, зрадники героїв, які відстоювали Україну від мадярів і совєтів

Г
Губаль

Не руште нашу історію

А
Айно

Поникайте кулько там церков рпц в районі,і всьо стане понятно

И
Изянин

На Хустщині завжди жили нормальні люди.

Читайте також