Кількість самостійних митниць зменшиться до 25

6
0

Керівництво Державної митної служби за минулі три місяці скоротило 9 самостійних митниць. Про це «Дзеркалу тижня» повідомило джерело.

Зокрема, шляхом укрупнення скорочено дев’ять митниць – Купянська, Новгород-Сіверська, Дністровська, Глуховська, Старобельська, Амвросієвська, Ягорлицька, Ужгородська, Волинська. Дві останні митниці були закриті буквально на минулому тижні.

При цьому, самі митниці не припиняють свою діяльність, а просто міняють статус. На новоствореному митному посту просто скорочують керівника, його заступників і весь їх апарат, а функції управління передаються в сусідню обласну митницю.

Керівництво Держмитниці планує таким чином скоротити число самостійних митниць, яких до недавнього часу було 45, до 25-27 – відповідно до кількості адміністративно-територіальних одиниць, передає РБК-Україна.

Нагадаємо, в кінці червня цього року джерело у Держмитниці повідомило, що на Львівській митниці пройшли масові ротації. «Керівництво Держмитниці виразило категоричне незадоволення роботою Львівської митниці в контексті боротьби з корупцією. Звільнена більшість керівників пунктів пропуску в зоні діяльності митниці, а також старші змін в цих пропускних пунктах. Ротовано 86% посадових осіб митних постів «Краковець», «Мостиська», «Рава-Руська», «Сокаль», «Броди», «Новояворівськ», «Дрогобич», «Стрий», «Львів-аеропорт», – сказало джерело.

За його даними, за 6 місяців цього року за неналежне виконання службових обов’язків до посадових осіб застосовано 1 тис. 33 дисциплінарних стягнень, з них: зауважень – 542, доган – 451, попереджень про неповну службову відповідність – 40. Звільнено 1249 чоловік. Проведено 69 службових розслідувань і 657 перевірок. За наслідками таких розслідувань і перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 380 посадових осіб (більше всього на Львівській, Ягодинській, Ізмаїльській, Віноградівській, Рівненській, Херсонській і Київській регіональних митницях, а також на Чернігівській і Чернівецькій обласних).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також