Кількість закарпатських платників податків зростає

7
0

І надалі зростатимуть. У цьому впевнений голова ДПС у Закарпатській області Василь Іванчо, підтверджуючи це цифрами.

 

За І півріччя поточного року від сплати єдиного податку закарпатськими суб’єктами господарювання до місцевих бюджетів області надійшло 46,1млн.грн., що майже у 3 рази більше ніж торік. При цьому, 37млн.грн. сплатили фізичні особи - платники єдиного податку (1, 2 і 3 груп) і 9,1млн.грн. - юридичні особи – платники єдиного податку 4 групи.
 
 Нові правила спрощеної системи оподаткування, які запрацювали з 1 січня 2012 року, дали свої позитивні результати. Станом на 1 липня 2012 року у регіоні здійснюють діяльність 32268 платників єдиного податку, з яких 29 тисяч 581 – фізичні особи та 2687 – юридичні особи. У порівнянні з початком року кількість платників єдиного податку зросла майже на 3 тисячі або на 10%.
 
Крім того, парламент нещодавно погодився з ініціативою податкової служби щодо розширення переліку платників єдиного податку. До передбачених Податковим кодексом чотирьох груп платників єдиного податку додано ще дві – п’яту та шосту. Зокрема, до п’ятої групи віднесено підприємців, які мають до 20 найманих працівників та доход не більше 20 млн. грн. на рік. До шостої – підприємства з аналогічним доходом, але з чисельністю працівників до 50 осіб.
 
Такі новації стимулюватимуть розвиток малого та середнього бізнесу, і підприємці охоче скористаються можливістю перейти на простіші правила оподаткування.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також