Князевич пообіцяв розібратися з випадком смерті немовляти

6
3

в Ужгородському пологовому будинку

Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич пообіцяв розібратися з випадком загибелі немовляти в Ужгородському перинатальному центрі. Про це він сказав сьогодні, 18 грудня, перебуваючи в Ужгороді, - інформує кореспондент ZAXID.NET `Ми розберемося, хто, де і як. Про висновки ви будете знати`, - сказав міністр. Він також повідомив, що цим випадком займається й управління охорони здоров’я ОДА. Наразі там з’ясовують, чи пов’язана смерть новонародженого хлопчика, який перебував в інкубаторі, з відключенням електропостачання у шпиталі.

`Я, як міністр, не можу одразу дати фахову оцінку діям лікарів і адміністрації. Це може бути емоційна оцінка`, - сказав В. Князевич. За його словами, у таких випадках треба детально розібратися.

Міністр також повідомив, що свідомо поїхав сьогодні до згаданого перинатального центру. `Життя - безцінне, і за нього потрібно боротися, що й повинні робити лікарі`, - наголосив він.

Нагадаємо, 10 грудня в Ужгородському перинатальному центрі померло немовля, яке перебувало в інкубаторі. В лікарні відключили електропостачання. Придбаний електрогенератор не спрацював. Головний лікар шпиталю Володимир Панаїт повідомив, що смерть дитини не пов’язана зі знеструмленням. Вона народилася у 26 тижнів, важила 1 кг 100 г. Після народження малюк одразу був поміщений в інкубатор. Дитині діагностували: внутріутробну інфекцію плоду, респіраторний дисстрес, синдром важкого ступеню, крайній ступінь незрілості органів і систем. Під час відключення електроенергії лікарі вручну підтримували в робочому стані апарат дихання, проте врятувати дитинку не вдалося. На той момент в інкубаторах перебували ще троє малюків. З ними все гаразд.

В.Панаїт також повідомив, що дизельну установку було придбано шпиталем 2-3 місяці тому. При відключенні електроенергії мав спрацювати стартер. Чому цього не відбулося, зараз з’ясовують.

 

 

Коментарі

Д
Дід

Повністю з Вами погоджуюся, Ольга!

О
Ольга

Мій син народився на 28 тижні вагітності і теж за словами лікарів не мав шансу на життя, але він вижив і зараз йому 17-добра, чуйна, розумна та здорова людина.Все залежить від догляду і в великій мірі від відповідальності лікарів. Відключення електроенергії серйозна проблема для медзакладу, особливо, якщо люди на апаратах, але певний час безперечно був, щоб запустити цю дизельну установку. Ось тих людей, які не виконали своїх обовязків і потрібно привести до відповідальності, а не придумувати см

Л
людина

з прививками він уже розібрався тепер розбереться і зі смертю в ужгороді

Читайте також