Колишній "регіонал" Гайдош вже здійняв паніку в Європі проти України

12
68

Закарпатський нардеп Іштван Гайдош, який лише днями разом з іншими своїми "побратимами" вискочив з фракції Партії регіонів, нині вже здійняв паніку в Європі - нібито в Україні утискають регіональні мови, а також права угорців на Закарпатті.

Зокрема він різко розкритикував скасування Закону України "Про засади державної мовної політики" Верховною Радою Україні і закликав втрутитися главу угорського уряду Віктора Орбана та міністра закордонних справ Яноша Мартоні для захисту  права угорської нацменшини в Україні.

За словами нардепа, у 2012 році український парламент прийняв  європейського масштабу закон про мови, який забезпечив регіональний статус мов чисельних нацменшин України, серед них і угорській.

Гайдош вважає, що скасування закону є звуженням прав угорців України. А також закликав закарпатських угорців, аби вони теж засудили скасування так званого "Закону про мови".

На його думку це нині загрожує "тотальною одномовністю в Україні", а нинішній уряд не має права йти в Європу, бо утискає права нацменшин.

Сьогодні угорське МЗС вже висловило своє занепокоєння. Про це повідомляє угорське державне інформагентство МТІ.

"У неділю в Україні скасовано дію закону про використання регіональних мов, що не є доброю новиною", - йдеться у заяві міністра закордонних справ Угорщини Янош Мартоні.

Заступник держсекретаря МЗС Угорщини з питань політики безпеки Саболч Токач наголосив: "Даний крок ставить під сумнів демократичні зобов’язання нової української влади".

Варто зазначити, що Верховна Рада України скасувала Закон України "Про засади державної мовної політики". Закон, ухвалений парламентом у 2012 році, дозволяв використовувати мову національних меншин в офіційному діловодстві в регіонах, де щонайменше 10% жителів говорять цією мовою.

Розрахований закон був в основному на російськомовні регіони України, де в багатьох установах ніколи не виникало особливих проблем на цьому фоні.

Щодо Закарпаття, тут у кількох місцевих радах було надано угорській або румунській мові статусу регіональної, однак це теж особливо нічого не змінило. Наприклад, у рідному місті Іштвана Гайдоша Берегові вже давно всі таблички, назви і навіть документація успішно перекладається на угорську, мову нацменшини.

7 вересня 2012 року Берегівська міська рада на сесії прийняла рішення про надання угорській мові статусу регіональної. Утім життя угорців від цього так і не стало кращим. Адже сама ж міська рада не потурбувалася про те, аби всі установи мали відповідні бланки на двох мовах. 

Нині ж Іштван Гайдош, який поміняв партi.uaійний квиток партії угорців України на "регіональний", здійняв гвалт на всю Європу, мабуть, лише з однією метою - дискредитувати новий український уряд перед світовою спільнотою.

Мукачево.net

Коментарі

Ш
Шоні

Много честі цьому мадярському клоуну, щоб стільки коментувати, який скомпроментував чесних та порядних угорців,котрі довірили свої голоси, заради того, щоб він їх зрадив із зграєю регіоналів-вбивць!

G
gumi

до 111 та "до всіх" прицьому кляті мадяри не хочуть вчити українську. А залізли навіть у самісінький Львів та Київ - деканами, викладачами у вузи, руйнувати ідеали справжньої української молоді. А прикиньте, якщо ще й мову будуть досконально знати.... то потрібен той закон, чи ні??? логіка на рівні мавп...

1
111

2до всіх От-от, і я про це кажу.

ДВ
до всіх

як би на вас дивилися угорці,якби українці,що живуть в прикордонних угорських містах так поводилися,як ви тут.живуть собі тихо-мирно, нікого не чіпають, розмовляють ЇХ мовою. а то, позалазили в держустанови, освіту, політику та в усе,де лиш змогли пролізти.де це ж писано,щоб при незнанні УГОРСЬКОЇ тебе і на роботу не брали? "вчи,дитинко,легше жити буде.може ж на мадяри підем".ото така для нас перспектива?тьфу на вас,нема слів.з усієї поваги до вашого народу,не можна так.

G
gumi

так я о том же... остается одно белое пятно - органы самоуправления и госорганы в местах проживания значительной части граждан Украины для которых украинский не родной. На основании какой статьи конституции можно заставить десятки тысяч граждан(!) изучать, разговаривать, писать на неродном языке? Не проще ли иметь несколько чиновников со знанием языка? Как в Финляндии, Швеции, Великобританнии, Италии или даже в той же весьма националистической Франции....

ДG
до gumi

На уровне власти в стране должен быть один язык!!! На уровне простых людей -ГОВОРИ КАК ХОЧЕШЬ- поэтому когда мне делают замечание( а это в Закарпатье бывает КРАЙНЕ РЕДКО, МОЖНО СКАЗАТЬ ВООБЩЕ НЕ БЫВАЕТ) я посылаю НХ!!!!

8
888

Ніхто і ніде не утискали розмовляти своєю рідною мовою, але державна мова є одна- українська і чиновники мають нею володіти. Візьміть ту ж Францію, скільки там живе різних народів, але державна мова французька і всі араби, угорці, чехи,які там живуть розмовляють ви державних установах виключно французькою, взяти Ізраїль, хто там тільки не живе, але в держустановах там розмовляють виключно на івріті. У гайдоша просто паніка, бо крім кнопкодавства нечесного у Верхоній Раді він нічого не вміє робити, а шикувати і далі хочеться.

Б
Берегегівчанка

Люди добрі, ця стаття була опублікована саме з такою метою, щоб загострити даний конфлікт. На доставляйте п. Гайдошу такого величезного задоволення своїми суперечками. Оскільки ми всі проживаємо на території України, ми повинні жити у мирі і поважати одне одного, не зважаючи на будь-яку національність, адже перш за все ми є людьми.

G
gumi

2 PRAVYJ SEKTOR ні в Польші, ні в Німеччині громадянин по праву народження не зобовязаний володіти державною. Захоче на дежавну роботу, вивчить, не захоче, буде пасти овець в альпах на французькому кордоні. Його особисті проблеми. Громадянин має ПРАВО розмовляти виключно рідною мовою. А службовець має ОБОВЯЗОК знати державну... якщо вона є, штати, наприклад, непогано живуть без неї....

G
gumi

якісь там утиски??? замучивимись би копіпастити гарні побажання тільки з цієї сторінки! Не працював дебільний мовний закон, і до нього було все добре, всі жили щасливо. ТО ЯКОГО ХЕРА ВІДМІНИЛИ??? написали заказну статтю. Знаєм ож ко любить Гайдоша... але чого зразу в коментах наїзди на мадярів! отакі то "утиски"... а ще питає....

ДG
до gumi

так так,наша.тож не варто,де треба і де не треба кричати про якісь там утиски нацменшин. особливо таких,яким далося більше,ніж їм того треба.

PS
PRAVYJ SEKTOR

Ne rozumiju zajavu cjoho polityka!Derzhavna mova odna!Uhorci majuty taki zh prava na terytoriji Ukrainy jak i ukrainci ta in. nacmenshyny i ni v chomu vony ne obmezheni. Ne treba Hajdoshu na takyx zajavax piarytys', xaj krashche prozvituje pro vykonanu nym robotu v parlamenti,jaki zakonoproekty vnosyv dlja pokrashchennja shyttja svoix vyborciv ta hromadjan vcilomu. Te, shcho bilshist' uhorciv ne volodijuty ukr.movoju, to ce prosto ne bazhannja vchytys',ihnor.Jaksho xtos' bazhaje prozyvaty v Ukraini,navchatys',pracjuvaty - povynen znaty ukr.movu, derzhavnu. Tak u vsix krainax, vizmit' Nimechynu chy Pol'chu, tak u vsjomu sviti!Inakshe nijak

G
gumi

ляля, рішати нам, починати нам.... наприклад "Олег" : приїхав здалека, полюбив цю землю і тих хто тут живе. Знає край, історію, людей. І хоч не всі згідні з його політичними поглядами, повагу до себе заслужив... А хто живе тут як на "Богом(Сталіним) даній землі".... до таких відповідно ставляться... Це НАША земля, мадярів, русинів, українців, словаків, румун, циган і т.д. і т.д. . І поки це не зрозумієш - ти ГІСТЬ!

ДG
до gumi

я вкурсі)так треба. твоя демагогія усім тут до гузиці. всі стоять на свому. і не нам то вирішувати.я не маю жодного відношення до влади,а тому не мені вирішувати. не треба дуже високо літати, самі знаєте,шо з того може бути.

G
gumi

ляля, IP адрес публікується :) а гімн нагадав, щаноні мої параноїки, не з ціллю ревізії, а щоб подумали, чого в той час, коли писали гімн (бігом гуглити), ніхто не сприймав західні схили Карпат як Україну. але демагогія не сприяє розвитку процесів мислення....

G
gumi

зайчику анонімний, дякуючи Сталіну, моя територія між 52°20’ та 44°20’ північної широти та між 22°5' і 41°15'східної довготи. Всрешся мене звідси відправляти :P

Д2
до 25.02.2014 23:11

Кожен учитель має "створювати свою методику". Видно, що ви нічого не знаєте про освіту. Учитель має викладати, що написано в навчальні плані і з такою методикою

ДG
до gumi

між 45,48' та 48,35' градусами північної широти і 16,05' та 22,58' градусами східної довготи - ваша територія. щасливої дороги!

ДВ
до венгр патриот

не говоріть дурне! ви почали говорити за освіту???які підручники!ви про шо!кожен вчитель,знаючи,що вчить дітей іноземній мові,буде сам,не зважаючи на підручники, створювати свою методику вивчення мови!а от те,що діти самі не хочуть її вчити-це вже зовсім інше питання.вони ж бо знають,що вона їм не потрібна.садочки??а чому то інтелігентні угорські сім!ї не дають дітей до українських садочків???чому навпаки?якби ви не тримали всюди своїх мадярів,то в селах і філологів побільшало.справжніх.

G
gumi

остання спроба достучатися до "ляля", "111" та со: якщо ми "тепер в гостях", то чого чекаєте від нас щось інше, ніж "ви собі вдома сидите і навіть не знаєте,що там коїться". "але приймайте тоді наші правила, нашу мову, наші закони. ваша територія.була." - за точно такі фрази будапештських чиновників та жандармів в 39-44 роки "українці" ображалися. Та ще як, постійно згадують, на кожному форумі пишуть, в історичних статтях цитують. за ті 70 років такі "українці" ніхера не порозумнішали. І після цього бажаєте поваги до себе??? нагадаю Вам, "щирим", гімн України - "від Сяну до Дону". НЕ ВІД ТИСИ!!! То чого ж би Вам не завітати трохи до Дону, тамтешніх розуму повчити?

M
McMurphy

для венгра раз ти мене поняв значить з орфографією все правильно!!!!!!! пора би і мадярам задуматися над тим кого они підтримують!!! Они вічно на стороні донецьких тусуються і стараються нищити українсьнське под предлогом ош Закарпаття то не Україна. Може вам уже пора поняти шо українці будуть рішати майбутнє України і постаратися з ними зблизитися а не з проросійськими силами. В перестати обзивати свободівців фащистами , ліпше вспомніть за кого ви воювали а потом рот откривайте.

ВП
венгр патриот

Йони ковач ваш а не наш!угорцив та румун використовують из за поганого знання укр мови манипулюють ними ваши украинськи псвевдопатриоти Свищо Гулянич Бушко Балога через Гайдоша якого доречи в Угорщини окрим соцпартии не визнають як угорського политика.Так я не розумию хто хто продав Украину ?Випадково не сами украинци?Захарченко Пшонка яки виддавали накази стриляти теж угорци?За всю историю Украини николи не було единои державности из за продажних украинцив таких як вищеописани.Тому перевирте спочатку своих на вшивисть.Вибачте за грубисть але мени набридло пояснюваи декотрим слабоосвиченим украинцям на форуми ци речи.

ВП
венгр патриот

ДоМС МЕРФИ.Навчиться писати спочатку грамотно украинською мовою.Навить в школи ля дитей з обмеженими можливостями в 3 класи менше помилок роблять.

КВ
к венгр патриот

ЕСЛИ БЫ НЕ ВАШЕ ЙОНИ КОВАЧ, ТО И МАЙДАНА БЫ НЕ БЫЛО!!И ЛЮДИ БЫ НЕ ПОГИБЛИ!!!!!

К
ковач

Национаалiзм завто ни мож укорiнковати у свiтови, же ун розрахованый на примiтивных люди у котры свойым хыбашным( рос ущербным) мозком валовшнi прияти лем май просту формулу "свуй-чужый". Припад: Я украйиниць, украйинцi май розумнi, краснi, правi i т.д. Я ипен такый бо я украйиниць. А ушиткы другы автоматично дурнi i пi..сы бо вни не украйинцi. I уж не требало ся вучити, морочити ся нi зо восокыма матерiями i теорiями, нi зо моральов. Доста того же м украйиниць! У нас так ги усюды националiстичны iдиi тычут ся у камай пустi головы. Мою правоту мош увидiти из тексту даякых коментатору у котрых май великым добытком роботы мозка э аргумент "чемодан вокзал". Я годен вести ся ги хамло, быти неошколованов малфов, головное ош iм патрiот, щирый титульный украйиниць, сим я уже май восоко над ушиткыми другыма! Читайте книгы, заповнюйте пустоты, а не лем лайкайте шилиякы дурницi у iнетови!

G
gumi

2ляля Вас рахувати ненавчили. Мінімум двоє на цій сторінці. "тепер ви в гостях" - помиляєтесь, ми вдома

G
gumi

2 ляля та 111 мадяри були на майдані. дехто за гроші (цікавий то був майдан,чи не так?)дехто за ідею. Але взваж, який мадяр, яких хоч трохи поважає себе, піде в одну команду зі Свободою або Яценюком? особисто 2 111 "тохай і вчать мову держави, на території якої вони проживають" - мабудь ваш батько так само кричав при союзі на підтримку російської, дідо при поляках за польську, а прадід за німецьку при монархії....

ВП
венгр патриот

Украинську мову знають багато угорцив Берегова набагато бильше чим угорську украинци.Украинцив в Берегови нихто николи не принижував.Багато интелигентних украинських симей дали своих дитей в угорськи дитсадки щоб вони вивчили угорську мову.Угорци погано знають укр мову тому що в угорських школах программа вивчення укр. Мови складена так що вивчаеться як ридна а мае вивчатися як иноземна.Скажить скильки молодих украинських филологив поихали працювати а угорськи села Закарпвття?Хто угорських дитей навчить укр мови?

M
McMurphy

Неправильно буде якщо мадяри начнуть Нам розказувати. ХАЙ СИДЯТЬ І МОВЧАТЬ ЗА ТО ШО РЕГІОНИ ПІДТРИМУВАЛИ. ПОРА ОТВІЧАТИ ЗА СВОЇ ПОСТУПКИ.

К1
к 111 и к ляля

что за глупости вы пишите? Это кто и когда вам сказал, что вы должны знать венгерский язык? Может вы хотели получить венгерское удостоверение личности? Так тогда да, язык надо знать. А в остальных случаях? Зачем вводить людей в заблуждение? Если сказать нечего, так лучше промолчите. Вопросы языка у нас тут начинаются и развязываются только львовскими националистами. И кстати, ими же провоцируется сепаратистские настроения. Если прекратиться в Украине истерия насчет языков, тогда и сепаратизм остановится. Никто не будет раскалывать богатую страну и пытаться из нее убежать.

В
вова

да, так, как наши венгры себя любят, никто еще не видал. школы,универы,улицы, магазины ,все на венгерском. никакой культуры.

1
111

Так чогось я не чув щоб поляки вказували львів'янам, що вони маютьзнати польську мову і румуни теж. А тут бачите "ти повинен!", та з якої радості? Мадяри тут живуть тохай і вчать мову держави, на території якої вони проживають.

ВП
венгр патриот

Изза таких Украинцив як ляля та 111 николи не буде у вас сильнои держави.Недостатньо проблем на сходи та в криму?Ви ще хочете розеднати людей по национальний ознаци на заходи?Що буде як завтра почнуть львивськи ганяти полякив до польши чернивеьки румун до румунии?Ропадеться Украина!Дуже мени за вас прикро.Ви думмаете що ви видстоюете Украину але ви ии руйнуете як оти донецьки украино фоби!

R
Radvanka

O jak sa mackali i ukrajinci tu rozkudachtaly.Jaka vasa zemla?Domu pakujte.Tu ne Ukrajina.Nykoly ne bola i ne bude!!!Zapamjatajte vze.To so dako z vas tu sa narodyv,abo narodylysa vasi otyc z matirov,to se nyc ne znacyt,kit ne uvazajes zymlu i ludyj so tu zyjut vikamy."Ce ne vasa zemla,ce Ukrajina"-vsalilas ty ....lala.

Л
ляля

до венгр патриот Героям слава! ніхто нічого не розжигає.ви, певно,єдиний,хто з угорців Закарпаття знає і, тим паче, пише українською мовою.в тому-то й проблема.чому в моєму рідному місті мені дають зауваження, бо я не знаю УГОРСЬКОЇ???а з чого це я маю її знати?чому наш край позориться тим,що навіть елементарні речі вони не вміють грамотно написати?ніхто вас не виганяє.але приймайте тоді наші правила, нашу мову, наші закони. ваша територія.була.тепер ви в гостях

ЛЛ
ляля ляля

ляля...мы украинцы...когда ты это поймёшь?!

ВП
венгр патриот

До ляли. Вибачаюся за помилки в мене рсийська клавиатура.Ви напевно не уважно читали мои коментари.Якщо би я не любив и не поважав Украину я б не вивчив укр. мову.Угорци дають громадянство и украинцям так що нас вид того бильше не стане це поперше.По друге уси угорци визнають що тут територия Украини але ви не забувайте хто тут коринне населення доречи закарпатськи украинци николи не позволяли и не позволяють соби виганяти угорцив в угорщину з их земель.Це лише можуь соби позвити крайни националисти.Ляля 111 якщо ви любите Украину и хочете бачити ии процвитаючою то перестаньте розжигати мижнациональну ворожнечу.Любить Украину як я тоди я буду спокийний за майбутнетсвоих та ваших дитей.Слава Украини!

Л
ляля

111, підтримую!

1
111

Мадярів коли на Майдан кликали, то вони як завжди піджали хвости і тихо сиділи. Як шакали. Ну боягузький народ, ну шо поробиш. До них навіть коли Гітлер прийшов, товонибез бою здалися, шоще тут казати?

Л
ляля

до gumi ану,чи хоч один угорець району поїхав на Майдан? ви собі вдома сидите і навіть не знаєте,що там коїться. ото ж бо й воно,що наші прадіди тут поховані, в гробах перевертаються, бачачи, що ТО вгору і лізе,проти чого вони боролися.

Л
ляля

к венгр патриот. гражданство они дают,чтоб ваших было побольше,чтоб потом себе забрать сначала граждан,а потом и територию.если бы они постоянно права не качали,было бы проще. нужно не забывать,что это не ваша земля,не ваши владения,а Украина. люди теперь погибают не за то,чтобы у вас было больше прав,как у меньшин. мы боремся за единство страны,за родной свой язык,за свободную державу.вы не уважаете украинцев,что тогда можна говорить о стране?

G
gumi

2 ляля та 111 питання: де поховані Ваші батьки, діди, прадіди? Отам є ваша земля.... ps:... вона по вам плаче....

ВП
венгр патриот

Обращаюсь к Ляле и к 111. Венгрия дает даже гражданство всем украинцам которых хотя бы один предок был когда то гражданином венгрии.Еслибы венгры мыслили так ограниченно как вы они бы етого не сделали .Обидно то что даже члены Свободы Берегова етим охотно воспользовались каждый день ездят в Венгрию за товары ввозят в Украину обманывая украинских таможенников не платят пошлину в украинскую казну .Вот такие патриоты своей страны.Работать и платить налоги в Украине не хотят.А тысячи венгров работают чесно на предприятиях ЗАКАРПАТТЯ НА БЛАГО УКРАИНЕ!ХТО НЕНАВИДИТ ДРУГИЕ НАЦИИ ТОМУ НЕ МЕСТО НА ЗАКАРПАТТЕ!

Т
толя

турки азіати маскалю як і ти,а югослави у європі,яких ота європа бомбила,задарь ся стараш.

Д
дуня

to 25.02.2014 19:40 | IP: 85.25.15.xxxкак мне это надоело! если выражаешь неудовольствие ....быдло сразу предлагает чемоданы паковать...

2
25

До ляля & 111 +99999999999

М
Москаль

В Европу хотите? Спросите у турок - сколько лет они ждут? В Европу хотите? Спросите у болгар и румын - стали ли они жить лучше после вступления в Евросоюз? В Европу хотите? Перспективы въезда в Россию по визам, где вы в большинстве своём батрачите, вас не пугает?

ВП
венгр патриот

Обращаюсь к 111. На вокзаэл должен ехать с чемоданом ты и все те которые мыслят так убого как ты и ехать с Украины подальше.Венгры Закарпаття в 1991м голосовали за независимость Украины и никогда не заявляли сепаратистские требования птому что ето культурная европейская нация которая уважает другие нации имирно проживает совместно с ними.Если ты уважаеш героев погибших на майдане то немедленно извинись перед читателями за свои слова.Герои майдана погибли за европейские ценности а не за то чтобы в Украине процветал фашишзм который пропогандируются такипи как ты.А на счет Гайдоша так ето политический труп который манипулируя венграми хочет реабилитироватся...Венгерский язык никогда не прижимался ине будет прижиматся.Эакон колесниченка кивалова никак не влиял на пользование венгерским языком в закарпатте.Сла Ва Украине!

Л
ляля

шановні угорці,хочете жити в Європі-їдьте в Угорщину.там вас і приймуть,і зрозуміють.не варто нашу землю перетворювати в свою автономну республіку.ніхто ваші права не звужував, ви себе любите і в образу не дасте. це вже точно.прийде нова влада, і я особисто надіюсь,що нарешті в Берегові перестануть ставитися до українців,як до гостей вашого міста.і яка різниця, були ці землі колись вашими чи ні.пройшло.саме такі заявки,якими зараз керується наша влада і сприяють розколу держави.а потім дивуємося.

Q
Qwerty

Так і я про це, повторю, бо соціальні виплати мають бути гарантованими . Жодна міжнародна фінансова організація не почне переговори для надання кредитів і фінансових інвестицій з урядом, який не є функціональним. Безумовно треба створювати професійний уряд з нових професіоналів. А чому почали зразу з закону про мов мені невідомо

В
Виктор

Преступная хунта только и способна что бороться с языками и памятниками!!!

КQ
к Qwerty

да, вы правы, но почему то именно этот закон отменен первым. К чему бы это? Экономикой похоже никто не занимается. Вопрос....будут ли зарплаты бюджетникам и пенсии?

Q
Qwerty

Шановні, ситуація в країні критична, економіка стоїть, загроза дефолту як ніколи близька. Вважаю, що на сьогоднішній день є крайня необхідність сформувати уряд національної довіри, який здійснить необхідні кроки для стабілізації ситуації. Зараз не час скасовувати чи приймати мовні закони

О
Олег

Для чого вводити читачів в оману, що "Нині ж Іштван Гайдош, який поміняв партi.uaійний квиток партії угорців України на "регіональний". Він ніколи не був членом партії Регіонів.А те, що він бореться за права угорців то правильно робить.У ВРУ зараз є більш нагальні питання ніж відміна мовного закону.

К1
к 111

не забывай, что это были многие столетия мадярские земли, и они здесь дома. Почему им сейчас надо уезжать? Или почему они не могут пользоваться своим родным языком? Кому из них надо будет, тот выучит мову, а кому не надо будет, так и не выучит. Просто это значительно усложнит его жизнь в Украине, а может и не усложнит. Но кому охота учить язык или вообще что-то делать под дулом автомата?

ПС
по старому

А до введення цього закону Угорська мова утискалась????

П
Прохожий

Правільно Гайдош пише!!! А чому Микловш Ковач мовчить разом зі своєю організацією?

М
Москаль

Предыдущий комментарий - от явного бандерлога. Да, пришло опять ваше время. Может, надолго. НО не навсегда. Помните об этом!

1
111

to 25.02.2014 19:55 | IP: 5.248.70.xxx Від такого чую.

1
111

to 25.02.2014 19:48 | IP: 195.16.78.xxx Отчасти Вы правы. Но за последнее время мадяры уже очень обнаглели.

Д1
До 111

Боже,який же ти УБЛЮДОК.

М
мукачівець

в Україні є всі умови для вільного використяння мов нацменшин, але державна мова повинна бути ОДНА!

К1
к 111

Это ты попробуй напиши в одной из стран ЕС. Так тебя сразу загребет полиция за дискредитацию по национальному признаку. Только у нас в Украине возможна такая форма ДЕМОКРАТИИ, унижая другие нации пытаться возвыситься титульной - украинской. Кстати, тебя тоже могут со временем проверить на чистоту нации, об этом подумал? Даже когда здесь были русские не было такого отношения к другим национальностям на Закарпатье. Здесь всегда были рады гостям, и это гостепримство широко было известно. А сейчас эти рассисткие высказывания уж очень напоминают галичанскую риторику.

Й
йоушко

НЕ треба робити паніку, у Закарпатті угорці мають всі умови для нормального життя..мають угорські школи ,університет ніхто не забороняє розмовляти на рідній мові.А ось державну мову повинен знати кожен громадянин держави.

1
111

Вокзал - сумки - Будапешт! Мадяри най валять у мадярщину!

М
Москаль

Русинский - тоже теперь вне закона.

Ф
Фері

він правий на всі сто - а ще чув, що днями Правий сектор планує завітати до Гайдоша додому у Берегово (вул. Тіноді) і запитає: чому нешановний Іштван Ференцович знову розпалює міжнаціональний конфлікт?

Z
Zoltan

"скасування закону є звуженням прав угорців України". Разве не прав?

Читайте також