“Консервативне” село вже майже відсіялося

24
0

Відбулася селекторна нарада віце-прем’єр-міністра з питань агропромислового комплексу Віктора Слаути

Цьогорічна рання весна не завадила селянам організовано почати весняно-польові роботи. На три тижні раніше впорано ранній зерновий клин, у теплих регіонах України розпочалися інші хліборобські роботи. Більше, ніж торік, внесено у грунт мінеральних добрив.

Про це говорилося на селекторній нараді віце-прем’єр-міністра з питань агропромислового комплексу Віктора Слаути, яку він провів з керівниками центральних та місцевих органів влади, фінансистами, науковцями що опікуються проблемами аграріїв.

У селекторній нараді взяли участь також заступники голови Закарпатської облдержадміністрації Володимир Гоблик та Іван Качур, керівники районів, спеціалісти.

– Село завжди було консервативним. Не до прогресу, а тому, бо хлібороб – одна з найдревніших професій, – сказав Віктор Андрійович. – І після поганого врожаю треба сіяти...

На нараді йшлося про проблеми, які дошкуляють аграріям. Це, передусім, слабка матеріально-технічна база АПК. Минулорічне перевиробництво цукру (600 тис. тонн – надлишок) спричинило падіння ціни на солодкий продукт – вона не покриває витрати. Знизилися на 20% і закупівельні ціни на м’ясо. Тут виною ті імпортери, які завозять товар за демпінговою ціною. Село хотіло б кредити за низькою процентною ставкою. Йому бракує добротної вітчизняної техніки.

Водночас державна підтримка уже дає свій результат не лише в сільському господарстві, а й в цілому в Україні.

Щодо проблемних питань – найнагальніші вирішуватимуться окремим дорученням, повідомили з управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також